Ingezonden persbericht


Persinformatie
Utrecht, 20 juli 2004

OV-chipkaart wordt zichtbaar op de Hoekse Lijn
Eerste poortjes geplaatst op NS-station Vlaardingen Centrum

Sinds vorige week staan er poortjes op station Vlaardingen Centrum. Hoewel ze nog niet in gebruik zijn, betekent dit toch de eerste zichtbare kennismaking met de OV-chipkaart bij NS. De poortjes maken deel uit van de introductie van de OV-chipkaart in de regio Rotterdam, waarbij NS nauw samenwerkt met RET en Connexxion.

De OV-chipkaart: een nieuwe manier van reizen en betalen Trein, bus, tram en metro: met de OV-chipkaart kan de reiziger straks in heel het openbaar vervoer met één kaart terecht. De OV-chipkaart vervangt de losse vervoerbewijzen zoals treinkaartjes, strippenkaarten en abonnementen met als resultaat: meer gemak voor de klant.

Poortjes en OV-chipkaartlezers
De OV-chipkaart maakt het reizen niet alleen makkelijker, de stations worden ook veiliger. Daarvoor zorgen de poortjes die op een groot aantal stations worden geplaatst. De OV-chipkaart is de sleutel waarmee de poortjes open gaan. Hierdoor worden stations alleen toegankelijk voor reizigers met een geldig vervoerbewijs. Op zes stations langs de Hoekse Lijn komen poortjes te staan. Op de overige stations komen zogenoemde OV-chipkaartlezers; dit zijn palen waarmee de reiziger kan in- en uitchecken.

Werk in uitvoering op Vlaardingen Centrum Het logo van de OV-chipkaart

Introductie op de Hoekse Lijn
Station Vlaardingen Centrum is het eerste NS-station waar poortjes zijn geplaatst. Op dit moment worden er ook op Rotterdam Centraal voorbereidingen getroffen voor plaatsing. Dit jaar nog volgen de andere stations op de Hoekse Lijn. In het voorjaar van 2005 is de apparatuur geplaatst en kan er op deze lijn met de OV-chipkaart gereisd worden. In 2006 kunnen alle klanten van NS in heel Nederland met de OV-chipkaart reizen. Bij de introductie van de OV-chipkaart in de regio Rotterdam werkt NS nauw samen met de RET en Connexxion.

Actuele informatie rond de invoering van de OV-chipkaart Reizigers die meer willen weten over de OV-chipkaart kunnen kijken op www.ns.nl of bellen met NS Klantenservice, 0900-2021163 (E 0,10 per minuut).


* * * * * * *

|Noot aan| |