Gemeente Woudenberg


2004-061 Woudenberg overweegt gewichtsbeperking voor Broekerbrug

WOUDENBERG, 20 juli 2004
Het college van burgemeester en wethouders overweegt om voor de Broekerbrug, net als voor de Brinkkanterbrug, een gewichtsbeperking in te stellen. De gemeente heeft geconstateerd, dat de brug eigenlijk niet mag worden bereden door voertuigen zwaarder dan 16 ton. De gemeente staat nu voor de keus om de brug te vervangen of een zogenoemde aslastbeperking (gewichtsbeperking) in te stellen. De laatste optie is het meest voordelig.

De problemen met de Broekerbrug kwamen aan het licht na een onderzoek van de gemeente. In 2003 waren er al problemen gerezen bij de Brinkkanterbrug. Woudenberg heeft daar gekozen voor een gewichtsbeperking, omdat het aantal voertuigen dat te zwaar is voor de brug, erg beperkt is. Van de Broekerbrug maakt dagelijks eveneens slechts een gering aantal voertuigen gebruik, dat volgens de normen te zwaar is voor de brug. Daarom vindt de gemeente het ook nu niet logisch om de brug te vervangen (kosten ruim 200.000,-), maar om een gewichtsbeperking in te stellen.

Inspraakperiode
De gemeente Woudenberg wil deze maatregel niet nemen, zonder belanghebbenden hierover in kennis te stellen. Iedereen die belanghebbende is, kan over deze voorgenomen maatregel zijn of haar mening kenbaar maken. De inspraakreacties zijn welkom bij de gemeente tot en met 1 september 2004. Reacties moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Woudenberg. Laatst gewijzigd op 20/07/2004