Gemeente Leiden

Dinsdag 20 juli om 11.00 uur geven diverse leden van de Leidse delegatie die onlangs in Juigalpa -de zusterstad van Leiden in Juigalpa- zijn geweest een persconferentie over de resultaten van hun bezoek. Locatie: B&W-kamer stadhuis Leiden.

Tijdstip: 11.00 uur.
Aanwezig zijn:

- Liesbeth Hesselink (raadslid PvdA)

- Jeroen Boggia (Stichting Stedenband Leiden - Juigalpa)
- vier afgevaardigden van het Regionaal OpledingenCentrum

Begin juli is een delegatie uit Leiden op bezoek geweest in Juigalpa, de Nicaraguaanse stad waarmee Leiden een stedenband onderhoudt. De delegatie bestond uit het lid van de Leidse gemeenteraad Liesbeth Hesselink en enkele leden van de Stichting Stedenband Leiden - Juigalpa: Miek van den Hout, Jeroen Boggia, Marloes Berings en Ingrid v.d. Berg. Tot slot zijn twee docenten, Sonsito Croes en Jaap v.d. Bent en twee leerlingen van het ROC Leiden, Amanda Olmberg en Clemens Janse, in Juigalpa geweest. De reis van de leerlingen was de prijs die ze gewonnen hadden met een prijsvraag.

Korte toelichting

Hoofddoel van het werk van de Stichting Stedenband Leiden - Juigalpa is het ondersteunen van projecten in het onderwijs. Met haar recente bezoek heeft de stichting de banden met de Nicaraguaanse partners aan kunnen halen en de stand van zaken bij de 'Leidse projecten' bekeken. Tijdens de persconferentie wordt uitgebreid informatie gegeven over de bezoeken die de delegatie heeft gebracht aan diverse projecten in Juigalpa.

Nadere informatie:
Jeroen Boggia, tel. (071) 576 99 10 (privé), 06 - 20 97 56 07 of (023) 567 64 47 (werk).

Stedenband

LEIDEN-JUIGALPA

__________________________

Hermanamiento


---- --