LADOT - AN ACTIVE ISP COMPANY

Ladot introduceert unieke GSM-functionaliteit

Persbericht

---Voor directe publicatie---

Ladot introduceert unieke GSM-functionaliteit
'Online meekijken met Nijmeegse vierdaagse'

Internet service provider Ladot introduceert tijdens de Nijmeegse vierdaagse (20 juli t/m 23 juli) een nieuwe GSM-functionaliteit. Vijftig speciaal geselecteerde lopers kunnen tijdens het jaarlijkse loopfestijn hun zelfgemaakte foto's direct uploaden naar een website en naar de locale televisie. Deze GSM functionaliteit is uniek en geeft thuisblijvers de kans om 'live' mee te kijken over de schouders van een loper.

De foto's worden tijdens het lopen met mobiele telefoons gemaakt en geupload via Multi Media Messaging (MMS). Het enige wat de loper nodig heeft, is een mobiele telefoon met camera en MMS abonnement en de thuisblijver een internetverbinding. De door de lopers gemaakte foto's zijn na het versturen direct te zien op http://vierdaagse.ladot.nl, de locale televisie in Nijmegen en op grote schermen tijdens de Nijmeegse zomerfeesten. Een samenwerkingsverband tussen ISP Ladot en multimediabureau Garnier Projects maakt deze techniek mogelijk.

Foto's direct mobiel versturen
Ook andere lopers en toeschouwers kunnen de nieuwe GSM functionaliteit gebruiken. Het enige wat nodig is, is een mobiele telefoon met camera en een MMS abonnement. Het telefoonnummer waarnaar de foto's kunnen worden verzonden, zal op levensgrote schermen (op de kade) en via andere promotionele acties bekend worden gemaakt tijdens dit evenement.

Wereldwijd uploaden met mms
De mogelijkheid om zelfgemaakte foto's via de telefoon direct te uploaden naar je eigen website is uniek. Het biedt de mogelijkheid overal ter wereld op een gemakkelijke manier altijd alles te delen met de thuisblijvers. Groot voordeel van de nieuwe techniek is dat de thuisblijver niet hoeft te bezitten over een speciaal mobiel telefoonabonnement. De foto's kunnen op een gemakkelijke wijze online bekeken worden. Verwacht wordt dat vele telecomaanbieders zullen volgen.

Over Ladot
Ladot - an Active ISP Company is Europa's belangrijkste provider van internetdiensten. Ladot levert domeinnamen, webhosting, e-commerce- en
databaseoplossingen. Ladot staat voor de ontwikkeling van standaardoplossingen, met een focus op gebruiksvriendelijkheid en schaalbaarheid.

Voor meer informatie over de uitgebreide productportfolio, waaronder domeinnaamregistratie, e-mail, website en server hosting, applicaties en helpdesk, zie www.ladot.nl.

Over Garnier Streaming Media
Garnier Streaming Media is een bedrijf gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden van Ebusiness oplossingen en Content Management Websites, zo ook het verzorgen van bandbreedte en routering van internet verkeer. Garnier Streaming Media bezit het grootste vier dubbel uitgevoerde streaming platform van Europa, welke ontwikkeld is door Microsoft tesamen met HP.

Garnier Streaming Media verzorgt (in samenwerking met o.a. Omroep Gelderland en de Stichting Actief Comité Binnenstad Nijmegen) de live uitzendingen van de Nijmeegse Vierdaagse via internet. Voor meer informatie zie www.vierdaagse.nl


--