Ingezonden persbericht


Persbericht

Literaire zomer in de euregio

20 juli t/m 29 augustus

Mocht de euregio ineens wat Marokkaans overkomen dan het waarschijnlijk aan de "Literaire zomer". In de maanden juli en augustus zal dit populaire evenement opnieuw vele bezoekers aantrekken met lezingen die plaatsvinden op een terrasje of aan het water in de euregio. Centraal thema dit jaar is woestenijnen en oases.

Fervente lezers kunnen zich verheugen op de aanwezigheid van Mathieu Carrière, die de Marokkaanse vertellingen van Paul Bowles voor zal lezen. Ook Peter Schanz, Tarek Eltayeb, Michael Roes en vele anderen hebben toegezegd aanwezig te zullen zijn. Hoogtepunt van dit evenement is de komst van de Marokkaanse auteur Hafid Bouazza. Speciaal voor deze "Literaire zomer " wordt zijn boek Paravion in het Duits vertaald.

Het festival wordt gehouden in Krefeld, Mönchengladbach en Neuss in Duitsland, in Nederland in Venlo en voor het eerst ook Roermond en in Hasselt (B). De laatste jaren heeft de "Literaire zomer" zich ontwikkeld tot een succesvol euregionaal cultuurtreffen. Er worden dit keer zo'n 2.000 bezoekers verwacht. Dankzij de inzet van de euregionale commissie "People to People" worden deze zomer scholen uit de gezamenlijke euregio uitgenodigd. De commissie steunt dit festival bovendien met 5.000 euro. Meer informatie over het programma: www.euregio-rmn.nl of www.literairezomer.nl.

Meer informatie:
Aurélia Ölbey
euregio rijn-maas-noord
D-41050 Mönchengladbach
Tel. 0 21 61 - 25 92 34
Fax 0 21 61 - 25 92 39
presse@euregio-rmn.de
www.euregio-rmn.nl