Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van vrijdag 16 juli 2004

Informatiebijeenkomst dinsdag 20 juli 2004:
Werkzaamheden Sint Catharinastraat

De gemeente Meerssen start in 2005 met de aanleg van een regenwaterleiding in de Sint Catharinastraat te Ulestraten. Tijdens deze werkzaamheden vindt er bovendien een herinrichting van de Sint Catharinastraat plaats om de straat veiliger te maken. De gemeente Meerssen organiseert op dinsdag 20 juli aanstaande een informatiebijeenkomst in de zaal van café De Notenbalk, Sint Catharinastraat 12 te Ulestraten, aanvang 19.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst worden de aanwezigen geïnformeerd over de aanpak van wateroverlast in Ulestraten 2002-2007, de werkzaamheden in Sint Catharinastraat en de herinrichting van deze straat. Uiteraard is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Regenwaterleiding
Bij een regenwaterleiding wordt het hemelwater opgevangen in een aparte buis en komt niet meer in het gewone riool terecht. Het doel van de aanleg van deze leiding is wateroverlast voorkomen. Bovendien komt er zo minder vervuild water via overstorten in de natuur terecht. De regenwaterleiding is noodzakelijk om het water van de straat op te vangen, maar kan daarnaast ook worden gebruikt voor het afkoppelen van regenwater van de woningen. Dit betekent dat het regenwater dat van de daken afkomt in de aparte regenwaterleiding kan worden opgevangen.

Hinder
De werkzaamheden in de Sint Catharinastraat starten in 2005 en zullen een groot deel van het jaar in beslag nemen. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. Bewoners van de Sint Catharinastraat en overige bewoners/bezoekers van Ulestraten zullen hierdoor enige hinder ondervinden.