Heuvelrug, 10.05 uur

Utrecht 20-07-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Visserijwet

AMERONGEN Op maandagavond 19 juli werden vijf mannen betrapt op overtreding van de Visserijwet.

In de avonduren zag een objectbeheerder van Staatsbosbeheer dat een groepje personen hun twee autos had geparkeerd voor een toegangshek aan de Lekdijk en dat zij zich met visspullen in het aangrenzende natuurgebeid hadden begeven. Twee agenten van de Veldpolitie en twee toezichthouders van het recreatieschap Stichtse Groenlanden gingen ter plaatse.

Zij troffen vijf mannen aan die met hengels aan het vissen waren. Het ging om mannen van 20 en 46 jaar uit Gemert, een 46-jarige man uit Helmond en mannen van 31 en 44 jaar uit Deurne. Zij werden bekeurd voor het vissen zonder sportvisakte of vergunning en voor het zich bevinden op verboden terrein.

Inbraak via dak

RHENEN In de nacht van zondag 18 op maandag 19 juli is via het dak in een winkel ingebroken.

Op maandag rond 08.00 uur ontdekte de eigenaar van een winkel aan de Molenstraat dat er in zijn zaak aan de Molenstraat was ingebroken. Inbrekers zijn vermoedelijk op de Muntstraat met een ladder op het dak van een nabijgelegen winkel geklommen. Zij zijn vervolgens naar het dak van de winkel aan de Molenstraat gelopen, hebben een gat in het dak gemaakt en zijn afgedaald in de winkel. Uit de winkel is een partij parfurmeriegoederen weggenomen.

In de nacht van zondag op maandag, rond 01.30 uur, heeft een getuige de politie gebeld en gemeld dat twee mannen zich verdacht op de Muntstraat ophielden. Politiemensen hebben toen een onderzoek ingesteld, maar hebben toen niemand aangetroffen.

De politie zou graag in contact komen met de getuige die de twee verdachten op de Muntstraat had gezien en met andere getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.