Gemeente Oirschot

Enquête zwerfaval in Kempengemeenten

Zwerfafval is voor veel mensen een doorn in het oog, ook binnen onze gemeente. Daarom zijn we samen met de andere vier Kempengemeenten (Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden, Bergeijk) gestart met een project om het zwerfafval terug te dringen. Een onderdeel van dit project is een enquête over zwerfafval onder de inwoners.

Een eerste stap om zwerfafval aan te pakken is inventariseren waar de grootste knelpunten liggen en wat daar de oorzaak van is. Ook wordt gekeken naar de maatregelen die de gemeente momenteel neemt op het gebied van zwerfafval. Nadat bepaald is hoe schoon de gemeente moet worden, bekijken we hoe we de overlast van zwerfafval het beste aan kunnen pakken.

Wij willen graag ook van u weten hoe u over zwerfafval denkt. Daarom wordt tussen half juli en half augustus een telefonische enquête uitgevoerd onder de bewoners van de vijf gemeenten. Het zou dus kunnen dat ook u gebeld wordt met vragen over zwerfafval. Omdat de gemeente uw mening zeer op prijs stelt, hopen we dat u aan de enquête mee wilt werken.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer D. van Schijndel, bereikbaar onder telefoonnummer 0499-583 333.