Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 20-07-2004

Scootmobiel te water
BARGER COMPASCUUM - Maandagavond reed een 73-jarige vrouw uit Emmer-Compascuum op haar scootmobiel over de Berkenrode. Haar man begeleidde haar op zijn fiets en reed achter haar. Door nog onverklaarbare reden, mogelijk de slechte staat van het wegdek, raakte zij van de weg en belandde in de naast de weg gelegen sloot. Met behulp van haar man kon zij uit het water komen. Voor onderzoek werd zij per ambulance naar het Scheperziekenhuis overgebracht.

Motorrijder ernstig gewond
GASSELTERNIJVEEN - Maandagmiddag reed een 31-jarige man uit Nieuw Buinen met zijn vrachtauto (trekker met oplegger) over de Tuinstraat. Op de kruising met de Vaart nam hij een ruime bocht naar rechts en kwam daarbij op het linker gedeelte van de weg terecht. Een tegemoetkomende motorrijder, een 61-jarige man uit Gasselternijveen, heeft dat vermoedelijk te laat gezien en botste frontaal tegen de voorzijde van de vrachtauto. De motorrijder raakte ernstig gewond en werd met inwendig letsel en botbreuken naar het AZG overgebracht.

Jeugdige wegrenner gewond
EMMEN - Maandagavond raakte een 15-jarige jongen uit Emmen gewond toen hij op zijn racefiets reed en door een auto werd geschept. De jongen reed over het Spechtenveld en kreeg op een kruising geen voorrang van een 23-jarige automobilist uit Emmen. De jongen kwam via de motorkap op het wegdek terecht. Hij werd voor onderzoek naar het Scheperziekenhuis overgebracht. Een naast hem rijdende skeelster kwam ook te vallen maar raakte niet gewond.

Jeugdige vandalen aangehouden
ASSEN - In de nacht van maandag op dinsdag werden drie knapen aangehouden na klachten over vernielingen aan auto's die geparkeerd stonden aan o.a. de Hooibeemd. De knapen, 15,16 en 17 jaar oud en woonachtig in Assen, ontkenden aanvankelijk maar later werd duidelijk dat de 15-jarige een aantal spiegels omgeduwd had. Een inventarisatie moet duidelijk maken hoeveel schade is aangericht. De knapen zijn aan de ouders overgegeven.

Man met pepperspray bespoten
COEVORDEN - Maandagavond stapte een 23-jarige man uit zijn auto nadat hij gestopt was voor een woning aan de Van Limburg Stirumstraat. Op dat moment stopte een scooter naast hem waarna de bestuurder van die scooter de man met een vloeistof bespoot, vermoedelijk pepperspray. Daarna reed de man op de scooter weg. De bespoten man werd door de politie met een zogenaamde 'coolkit' behandeld. De politie is op zoek naar de dader en denkt de identiteit van deze te kennen.

In verband met ziekte van Ramona Venema verzorgt Bert Peters de voorlichting vanaf maandagmorgen tot woensdagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592 - 36 12 94 of 06 53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl