Politie Zuid-Holland-Zuid

20/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

20-07-2004 - Persberichten District I

TREKKER GESTOLEN
ZWIJNDRECHT- Tussen zondagavond 18 juli en maandagmorgen 19 juli 2004 is er vanaf de Ringdijk een trekker gestolen. De oplegger van de trekker werd losgekoppeld en vervolgens is men er met de trekker vandoor gegaan. De chauffeur van de trekker ontdekte de diefstal op maandagmorgen 19 juli 2004. De trekker is van het merk MAN type T32 19 FLT en heeft het kenteken BJ-BJ-19.

PALLETS GESTOLEN
DORDRECHT- Bij een bedrijf aan de Kelvinstraat zijn afgelopen weekend 60 pallets en twee palletwagens gestolen. De inbrekers knipte eerst het hek open en hebben vervolgens de pallets en de palletswagens uit een vrachtwagen meegenomen. Het bedrijf heeft aangifte gedaan.

MISHANDELING: 2 AANHOUDINGEN
DORDRECHT - De politie heeft op maandag 19 juli 2004 een 22-jarige man uit Leerdam en een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De twee man worden ervan verdacht 19-jarige man uit Dordrecht te hebben mishandeld. Dit gebeurde op donderdagmiddag 27 mei 2004 op de Zeehavenlaan in Dordrecht. De politie stelde naar aanleiding van de mishandeling een onderzoek in. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

BEDREIGING
DORDRECHT- Een 51 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op maandagavond, 19 juli 2004, omstreeks 19.30 uur, in de Colijnstraat. De verdachte schold de kinderen van zijn 58 jarige buurman uit. Toen de 58 jarige buurman naar buiten ging om te kijken wat er aan de hand was, werd hij bedreigd met een mes. De verdachte gooide het mes in de richting van zijn buurman. Het mes kwam tegen de muur terecht en raakte de buurman niet. Een andere buurman nam het mes mee en stelde het veilig. Daarop liep de verdachte naar de woning van deze man en trapte tegen de voordeur. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

SNELHEIDSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol hebben politieagenten 22 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurder die te snel reden. Ze hielden de controle op maandagavond, 19 juli 2004, op de Oranjelaan en de Burgemeester de Raadtsingel. In totaal werden 800 bestuurders gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op dinsdagochtend, 20 juli 2004, omstreeks 01.45 uur, is op de Mijlweg, een 39 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies de verdachte net boven de streep. De man was met zijn auto betrokken bij een eenzijdig ongeval. De auto kwam op zijn kop terecht en raakte totaal vernield. De verdachte raakte niet gewond. Na verhoor is de hij met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden.