Politie Zuid-Holland-Zuid

20/07 Hoeksche Waard

20-07-2004 - Persberichten District III

SNELHEIDSCONTROLE
OUD-BEIJERLAND- Op maandag, 19 juli 2004, van 10.15 tot 13.15 uur, heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Langeweg. In totaal werden 724 autos gecontroleerd. Hiervan reden er 16 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 98 kilometer per uur.

RUZIE
NUMANSDORP- Bij een ruzie in de Rozenlaan zijn diverse klappen gevallen. Een 65 jarige man uit Numansdorp werd door politieagenten aangehouden als verdachte van mishandeling. Dit gebeurde op maandagmiddag, 19 juli 2004, omstreeks 17.00 uur. De ruzie heeft een voorgeschiedenis. De verdachte kwam op de fiets langs en tikte met zijn hand op zijn voorhoofd toen hij een 63 jarige buurtgenoot zag waar hij enige tijd geleden ruzie mee had gehad. Zijn 28 jarige buurman zag dit en riep de scheldnaam van de verdachte. Deze begon direct terug te schelden. De vrouw van een 63 jarige buurtgenoot ging naar de verdachte om een en ander uit te praten. De vrouw werd door de verdachte bij haar arm gepakt. Dit werd gezien door de 63 jarige man die kwaad werd en de verdachte te lijf ging. Er vielen over en weer klappen. Omstanders haalden de twee uit elkaar. Enige tijd later ging de verdachte naar de woning van de 63 jarige man om de zaak uit te praten. Dit werd niet op prijs gesteld en weer volgde een vechtpartij waar over en weer klappen vielen. De 63 jarige man liep een bloedende lip en enkele schaafwonden op en deed aangifte. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

BELEDIGING
OUD-BEIJERLAND- Een 34 jarige vrouw uit Puttershoek is aangehouden wegens belediging van een politieagent. Dit gebeurde op maandagavond, 19 juli 2004, omstreeks 19.25 uur op de Havendam. De vrouw kreeg een bekeuring voor het parkeren zonder vergunning op een parkeerplaats voor vergunninghouders. Ze vond het nodig om de agente te beledigen. Na verhoor is zij met een dagvaarding heengezonden.