KNWV

20/7/2004
WEDSTRIJDZEILEN: Jorge Knegt wint WK Splash 2004

Voor de kust van Nieuwpoort in België is Jorne Knegt erin geslaagd wereldkampioen te worden in de Splash. Afgelopen week werden hier het WK Splash en de Eurocup Flash verzeild. In een sterk veld van onder meer zeilers uit Engeland, Polen, Nieuw Zeeland en Belgie, namen in totaal 238 zeilers aan deze kampioenschappen deel.

Het ging er door harde wind, golven en stroom soms heftig aan toe, waarbij de sterkste zeilers zich al snel naar voren wisten te zeilen. Tot aan de laatste dag zag het er naar uit dat een zeiler uit Engeland of Nieuw Zeeland Wereldkampioen Splash zou worden. Tijdens de laatste twee finalewedstrijden schoten de buitenlandse zeilers echter tekort. De beste geklasseerde Nederlandse zeiler liet zich niet verrassen en zag zijn constante positie in de top van het klassement uiteindelijk beloond.

Ook bij de Eurocup Flash bleef het tot de laatste wedstrijd spannend. De posities in de top wisselden constant. Uiteindelijk ging de Eurocup Flash naar Joep van Doodewaard (NED). Als tweede, met een klein verschil, eindigde Auke van der Werf (NED) en de derde plaats ging naar Erik Albers (NED).
Volgend jaar zullen het Wereldkampioenschap Splash en de Eurocup Flash worden gehouden in Puck, Gdanska Bay, Polen.

www.splashworlds.org

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl