ISS NEDERLAND

ISS Facility Services neemt aandelen De Logé over

Op donderdag 15 juli 2004 is bekend gemaakt dat ISS Facility Services de aandelen van De Logé Schoonmaakdiensten BV (de Logé) heeft overgenomen. De Logé is een veelzijdig specialist op het gebied van facilitaire dienstverlening. De Logé opereert vanuit haar hoofdvestiging in Almere. Het werkgebied beslaat hiermee een groot deel van west en midden-Nederland. De omzet bedroeg over 2003 ruim 7 mln euro. Bij de Logé werken meer dan 200 medewerkers voor een groot deel in fulltime dienstverband.

Met deze acquisitie heeft ISS een goede aanvulling op haar reeds bestaande dienstenpakket als facilitaire dienstverlener in de regio West en Midden-Nederland. De Logé voert drie kerntaken: schoonmaakdienstverlening, bedrijfscatering en front- en back-office support services. Deze kunnen separaat worden geleverd, of in combinatie met elkaar als multi-services. Tot slot kan ook de operationele aansturing van deze activiteiten worden overgenomen. René Verbruggen, Financieel Directeur ISS Facility Services: ' De activiteiten van De Logé sluiten perfect aan bij de huidige activiteiten van ISS Facility Services. Het is dan ook een verrijking van de huidige klantenkring van ISS op het gebied van schoonmaakdienstverlening, bedrijfscatering, front- en back-office support services en geïntegreerde facilitaire dienstverlening. Met andere woorden: de strategie van De Logé sluit naadloos aan bij de strategie van ISS Facility Services. Wat dit laatste betreft is dit natuurlijk niet vreemd, want Henk Cornelisse is geen onbekende voor ons. '

De Logé gaat op haar beurt onderdeel uitmaken van een facilitaire dienstverlener die wereldwijd opereert. Dit biedt vele mogelijkheden voor verdere groei en uitwisseling van internationale kennis en ervaring. Henk Cornelisse, Algemeen Directeur De Logé : 'ISS is een professionele facilitaire dienstverlener, die landelijk opereert. Net als bij ons heeft ISS het belang van de klant en de medewerkers hoog in het vaandel staan. En ik kan het weten: ik heb er zelf een aantal jaren gewerkt. De visie en strategie van ISS is een goede. Deze is gericht op de langere termijn en brengt uiteindelijk een fantastisch eindproduct voor onze klanten, waarbij synergie kan worden gegenereerd. Kijk maar naar de ontwikkelingen om ons heen', vervolgt Cornelisse, 'In de markt zien wij duidelijk de bereidheid toenemen om een breed pallet aan facilitaire diensten uit te besteden. Tegelijkertijd zien wij ook een duidelijke beweging om deze uitbesteding aan vooral landelijk opererende en zelfs wereldwijd opererende bedrijven te gunnen. Daarnaast zorgt deze marktontwikkeling voor een continue eis qua innoverend vermogen. Een eis met als gevolg een toename van het belang van professionele en qua niveau hoogstaande ondersteuning van stafafdelingen. De Logé voldoet zonder meer aan een aantal van de benodigde criteria, doch niet aan alle. Het zogenaamde tafellaken/servet effect op de middellange termijn kan niet worden uitgesloten met mogelijke nadelige consequenties/risico,s voor de medewerk(st)ers. De Logé wenst deze risico's uit te sluiten en kiest voor continuïteit: aansluiting bij een gerenommeerde facilitaire dienstverlener. Door ons aan te sluiten bij ISS Facility Services creëren wij een goede basis voor verdere groei' , aldus Cornelisse.

20 jul 04 10:27