Ingezonden persbericht


REUTERS BENOEMT GLOBAL PICTURE NEWS EDITOR

Amsterdam, 20 juli 2004 - Reuters, wereldwijd leverancier van informatie, benoemt Thomas Szlukovenyi tot Global Picture News Editor. Met het creëren van deze nieuwe functie onderstreept Reuters het belang van haar fotografieactiviteiten. Szlukovenyi (52) is een gerenommeerd fotograaf en werkt al sinds 1990 bij Reuters. Als Global Picture News Editor is hij vanuit Londen verantwoordelijk voor het wereldwijde team van 400 Reuters-fotografen die dagelijks meer dan 1.000 foto's maken.

Szlukovenyi start per direct in zijn nieuwe functie en heeft de leiding over de verslaggeving van een aantal grote evenementen, zoals de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de Olympische Spelen. Tijdens de komende Olympische Spelen zal Reuters aanwezig zijn met circa 80 fotografen.

Tot voor kort was Szlukovenyi Chief Photographer voor Reuters in Duitsland en Oost-Europa. Vorig jaar maakte hij deel uit van het team dat de verslaggeving van de oorlog in Irak vanuit het Reuters-kantoor in Dubai coördineerde. Van 1998 tot 2003 was hij als Picture Editor voor Azië gestationeerd in Singapore. Eerder was hij als senior fotograaf en manager actief in Londen en Moskou.

Szlukovenyi begon zijn fotografiecarrière in Boedapest bij het Hongaarse nieuwsbureau MTI. Na acht jaar verhuisde hij naar de Canadese krant The Globe and Mail. Szlukovenyi heeft de Canadese nationaliteit en volgde een journalistieke opleiding.

Monique Villa, Senior Vice-President Strategic Partnerships en Head of Pictures van Reuters, zegt: "We zijn zeer tevreden over deze benoeming. Tom wordt algemeen gerespecteerd binnen de fotografie en zijn ervaring is zeer belangrijk bij de verdere ontwikkeling van onze fotoactiviteiten."

Izabel Grindal, Global Head of Specialists Reuters News and Data: "Met het creëren van deze functie bevestigen we de inspanningen om onze fotoactiviteiten uit te breiden. We streven naar de nummer één-positie voor nieuwsfoto's."

Reuters doet verslag van nieuws, sport en amusement voor wereldwijde mediabedrijven, uitgeverijen en andere bedrijven. Dit jaar wonnen Reuters-fotografen al 37 prijzen (www.reuters.com/pictures.awards). Kijk voor foto's, nieuws en tv-beelden op www.reuters.com.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com), wereldwijd leverancier van informatie, biedt professionals essentiële informatie op maat op het gebied van financiën, media en het bedrijfsleven. De betrouwbare informatie ondersteunt beslissers in de gehele wereld. De reputatie van Reuters is gebaseerd op snelheid, accuratesse en onafhankelijkheid. Reuters heeft 15.500 werknemers in 92 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.400 werknemers in 197 bureaus behoort, die 130 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2003 behaalde het bedrijf een omzet van 3,2 miljard Britse pond.



Ingezonden persbericht