ADO Den Haag

PERSBERICHT

Den Haag, dinsdag 20 juli 2004

T.a.v. de sportredactie

ADO Den Haag contracteert Jamie Smith

ADO Den Haag heeft een mondeling akkoord bereikt over de komst van de Schotse aanvaller Jamie Smith voor het seizoen 2004/2005. De 23-jarige transfervrije speler zal binnenkort een contract tekenen dat hem voor één seizoen aan de residentieclub bindt met de mogelijkheid het contract met twee jaar te verlengen.

Algemeen directeur Robert Langenbach: "Uiteraard ben ik zeer tevreden dat een speler met het niveau van Jamie Smith gekozen heeft voor ADO Den Haag. Smith kan zowel op de linker- als rechterkant goed uit de voeten en biedt ons daarom in aanvallend opzicht verschillende mogelijkheden. Bovendien is hij een zeer ervaren speler. Hij heeft alle jeugdelftallen van het Schotse nationale elftal doorlopen en zelfs tweemaal een officiële interland met de A-selectie gespeeld. Ook met Celtic heeft hij onder andere in de Champions League de nodige ervaring opgedaan. Wij hebben gisteravond mondelinge overeenstemming bereikt en zullen de overeenkomst de komende dagen uitwerken."

Jamie Smith: "Ik kijk er erg naar uit om met ADO Den Haag in de Nederlandse Eredivisie uit te komen. Gedurende mijn periode bij Celtic heb ik vaak met Henrik Larsson en Joost Valgaeren over het Nederlandse voetbal gesproken en ik kreeg van hen te horen dat de Nederlandse competitie goed zou aansluiten bij mijn kwaliteiten. Bovendien heb ik begrepen dat er bij thuiswedstrijden van ADO Den Haag een Britse ambiance heerst, waardoor ik mij hopelijk snel thuis zal voelen."

Smith is vanaf het seizoen 1999/2000 als speler van Celtic actief in de Schotse Premier League. In zijn debuutjaar werd hij gedurende het seizoen verhuurd aan Livingston, de overige vier seizoenen kwam hij uit voor Celtic. In vijf seizoenen kwam hij in totaal tot 47 wedstrijden, waarin hij driemaal wist te scoren. In het voorbije seizoen speelde hij 10 wedstrijden in de hoofdmacht van Celtic. Tevens kwam hij tweemaal uit voor het Schotse nationale team.


Noot voor de redactie (