Tiscali

TISCALI WHOLESALE EN QUICKNET SLUITEN WHOLESALE-OVEREENKOMST

Utrecht, 20 juli 2004 - Tiscali Wholesale, onderdeel van het Nederlandse internet communicatie bedrijf Tiscali B.V., en QuickNet B.V. hebben een wholesale-overeenkomst gesloten voor de levering van ADSL verbindingen in Nederland over het netwerk van Tiscali. QuickNet is een dochteronderneming van Multikabel dat via zijn kabelnetwerk al bijna 100.000 breedband internetklanten bedient. Met QuickNet ADSL is Multikabel het eerste kabelbedrijf in Nederland dat buiten het eigen kabelnetwerk breedbanddiensten op basis van ADSL aanbiedt. Tiscali en QuickNet B.V. willen in de toekomst intensief gaan samenwerken om het gebruik van breedbanddiensten verder te stimuleren. De voortdurende uitbreiding en verfijning van het netwerk van Tiscali zullen deze diensten optimaal ondersteunen.

Marcel Nijhoff, Managing Director QuickNet: "QuickNet krijgt hoge waarderingen voor haar serviceorganisatie en daar zijn we trots op. Wij zijn dan ook heel kritisch in de beoordeling van leveranciers. Tiscali heeft bewezen in de wholesale ADSL markt een betrouwbare partner te zijn met een professionele organisatie en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Tiscali deelt veel van onze ideeën over het bundelen van internet-, spraak- en videodiensten. Deze diensten leveren wij al op het kabelnetwerk van Multikabel en wij willen deze nu ook landelijk aanbieden."

Rob van Velzen, Director Sales & Marketing Tiscali b.v.: "Wij zijn zeer onder de indruk van de dienstverlening door QuickNet. QuickNet laat zien dat je als kwalitatief vooraanstaande ISP ook buiten je eigen (kabel)dekkingsgebied met ADSL zeer succesvol kan zijn. De focus van Tiscali Wholesale ligt in het ondersteunen van partners bij de introductie van nieuwe internetdiensten op het gebied van spraak en video. QuickNet heeft reeds veel ervaring met deze diensten over het kabelnetwerk. Tiscali Wholesale wil op basis van dit soort intensieve samenwerkingsverbanden een vooraanstaande rol spelen in de ontwikkeling van de Nederlandse breedbandmarkt."

Over Tiscali B.V.
Tiscali B.V. is de Nederlandse dochter van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), 'the Internet Communication Company'. Tiscali biedt breedband- en inbelinternettoegang voor consumenten en zakelijk gebruik, innovatieve communicatiediensten en content. Op 31 maart 2004 had Tiscali 8 miljoen actieve gebruikers waarvan 1,24 miljoen breedbandabonnees. Eind april 2004 werd het aantal van 1,32 miljoen ADSL abonnees bereikt. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com . De Nederlandse website van Tiscali is www.tiscali.nl