Politie Groningen

Persberichten dinsdag 20 juli 2004

Provincie Groningen 20-07-2004 -

Winsum: Een gewonde en twee autos totaal vernield bij botsing Een automobilist gewond en twee totaal vernielde autos was het resultaat van een botsing op de kruising bij Ranum (gemeente Winsum), die maandagavond omstreeks kwart over elf plaatsvond. Op deze kruising waar de Provincialeweg N361 samenkomt met de N363, verleende een inwoonster van Groningen (leeftijd niet bekend), komende vanuit de richting Baflo geen voorrang aan de uit de richting Winsum naderende automobilist, een 36-jarige inwoonster van Mensingeweer. De inwoonster van Groningen raakte daarbij gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De andere kwam met de schrik vrij. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Zuidwolde: auto in de sloot, bestuurder onbekend
De bestuurder van een personenauto die dinsdagmorgen in een sloot langs de Oosterseweg bij Zuidwolde is geraakt, heeft het zwaar beschadigde voertuig achtergelaten zonder zich bekend te maken. Gezien het ongeval waarbij de auto ook nog tegen een stenen damwand is gebotst, moet de bestuurder letsel hebben opgelopen. Het is niet bekend om wie het gaat en hoe ernstig de verwondingen eventueel zijn. De politie kreeg dinsdagmorgen omstreeks 5.30 uur de melding van het ongeval. Ter plaatse bleek dat de personenauto langzaam aan het zinken was. Er waren geen inzittenden meer in het voertuig aanwezig. Voor de zekerheid heeft de brandweer nog gezocht in de omgeving van het voertuig. Dat leverde niets op. Vermoedelijk is het voertuig omstreeks
5.00 uur in het water geraakt. De politie is op zoek naar de bestuurder.

Leek: reiziger met vervalste strippenkaart
Een controleur van Arriva heeft maandagmiddag in een lijndienstbus een
16-jarige inwoner van Winsum aangehouden die in het bezit bleek te zijn van een vervalste strippenkaart. De jongeman was in het gezelschap van een leeftijdsgenoot die eveneens in het bezit was van een dergelijk document. Nadat de controleur had aangegeven dat ze waren aangehouden en dat ze naar het politiebureau zouden worden vervoerd, ontsnapte de een bij een bushalte onderweg. De andere kon worden vastgehouden met behulp van een passagier. Hij kon uitstappen bij het politiebureau waar hij door de politie werd overgenomen. De jongeman heeft een verklaring afgelegd. De politie maakt proces-verbaal op. De tweede persoon wordt nog gezocht.

Nieuwolda: bloembollen over de weg
Een bollenteler uit Oostwold had maandag pech toen hij na een dag werken met zijn tractorcombinatie met een grote lading bloembollen in de sloot terechtkwam. De 28-jarige man was via de Binnen AE bij Nieuwolda op weg naar huis, maar raakte met de combinatie door onbekende oorzaak in de zachte berm, waarna de zaak in de sloot belandde. De lading kwam voor een deel eveneens in de sloot terecht en voor een deel op de weg terecht. Met behulp van buren is de lading weer opgeschept en op een andere manier vervoerd. De tractorcombinatie is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld. De weg is gedurende de bergingswerkzaamheden enkele uren gesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid.

Holwierde: man raakt gewond door ongeval met frees
Een 70-jarige inwoner van Holwierde is maandagmiddag gewond geraakt toen hij achter zijn huis in de tuin aan het frezen was. Tijden het frezen verloor hij de controle over de frees, waarna hij met zijn voet in het apparaat raakte. Hij is met een ernstig enkelbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.

Appingedam: vrouw valt van dak tijdens schildwerkzaamheden Een inwoonster van Appingedam is maandagmiddag tijdens
schilderwerkzaamheden aan haar huis van het dak gevallen. Ze was aanspreekbaar maar klaagde over ernstige pijn aan haar rug. Tevens had ze een hoofdwond. Ze is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Groningen: krakers uit pand gezet
De politie heeft maandagmiddag vier krakers uit een pand gezet aan de Herestraat in groningen. Betrokkenen meenden dat het om een leegstaand pand ging. Het ging echter om een lege ruimte van een bewoond gebouw. De krakers verlieten na een aanzegging vrijwillig het gebouw.

Groningen: fietser onder invloed
Een 25-jarige fietser is maandagnacht op de Hoekstraat in Groningen aangehouden voor dronkenschap. De man fietste met een geopend blikje bier over straat, hetgeen niet was toegestaan. Bij controle bleek dat hij blijkbaar meer had gedronken dan alleen een blikje bier. Onderzoek aan het politiebureau gaf aan dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een proces-verbaal.

Groningen: aanhouding voor mishandeling
Een 22-jarige Stadjer is maandagnacht op de Grote Markt aangehouden voor mishandeling. Surveillerende agenten zagen dat de man een ander een vuistslag in het gezicht gaf. De ander, een 16-jarige inwoner van Sauwerd, wenste daarvan aangifte te doen, waarna de 22-jarige voor onderzoek werd meegenomen naar het bureau. De twee hadden in een horecagelegenheid wat onenigheid gehad. De 16-jarige had volgens de verdachte een te grote mond en was te bij de hand, hetgeen hem op een afstraffing kwam te staan. De politie maakt proces-verbaal op.