Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 juli 2004

Mededeling tav Enschede:

Op zaterdag 24 juli 2004 is Service Centrum Oost aan de Gronausestraat 300 in Enschede de gehele dag gesloten. Dit in verband met een interne verbouwing. Voor het doen van aangifte kan men zaterdag terecht van 9.00 uur tot 17.00 uur bij het politiebureau te Glanerbrug aan de Gronausestraat 1168.

Aangehouden na mishandeling

Man mishandelt zijn ex en moet voor de rechter verschijnen

Enschede

Op maandag 19 juli houdt de politie een 20-jarige Enschedeër aan in zijn woning. Reden voor de aanhouding is een aangifte van poging tot doodslag door zijn ex-vriendin, een 22-jarige Enschedese. De 22-jarige verklaarde dat zij op maandag 28 juni jl. op haar scooter over de Glanerbrugstraat in Glane reed. Zij werd daar door de verdachte in zijn auto klem gereden. Daarop sloeg en schopte de verdachte haar en kneep vervolgens haar keel dicht. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. Hij wordt op 22 juli voor de rechter-commissaris geleid. (bps: 04-080392)

Rijbewijs ingenomen na snelheidsovertreding

Automobiliste rijdt met 200 km/u over de A35

Enschede

Op maandag 19 juli omstreeks 19.35 uur klokt een politiesurveillance een auto op de A35 met 200 km/u. Zij laten het voertuig stoppen en vorderen van de automobiliste, een 30-jarige Hoogeveense het rijbewijs in. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-090091)

Aangehouden na fietsdiefstal

Jongeman steelt fiets en wordt op heterdaad betrapt

Enschede

Op maandag 19 juli omstreeks 14.55 uur meldt een getuige bij de politie dat een jongen zich verdacht ophoudt tussen fietsen bij het Stadskantoor aan de Hengelosestraat. De politie ziet daarop voor het Stadskantoor een groepje jongelui. Een van hen bevindt zich tussen de fietsen, doch bij het zien van de politie doet hij of zijn neus bloedt. Daarop houdt een politieman in burger de knaap in de gaten. Na enige tijd neemt de knaap een fiets weg aan de zijkant van het Stadskantoor waarop de politie hem aanhoudt. De verdachte, een 16-jarige jongen uit het Duitse Stadt Waldenburg verklaart met zijn vrienden op vakantietoer te zijn. Zijn fiets was in Enschede stuk gegaan, waarop hij met een gestolen fiets de tocht wilde voortzetten. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (04-089982)

Tasjesroof

Tas wordt uit handen gerukt

Enschede

Maandag 19 juli omstreeks 11.00 uur loopt een 68 jarige vrouw uit Enschede over de Korte Hengelosestraat te Enschede ter hoogte van het Stationsplein. Achter haar loopt een onbekende man die aan het telefoneren was. Op een gegeven moment duwt deze man haar in de rug en rukt haar handtas uit haar hand. De vrouw komt hierbij ten val. De man rent daarna weg in de richting van de Brammelerstraat. Getuigen van de overval hebben nog geprobeerd de man te achterhalen, maar hij wist te ontkomen. Even later is de tas teruggevonden in de omgeving. De verdachte betreft een man met een lengte van ongeveer 1.70. Hij droeg een zwarte pet, een zwarte broek en een zwarte jas. Tijdens de achtervolging verloor de man zijn pet en heeft de verdachte nog kans gezien de portemonnee uit de tas te halen. (04-089771)

Caravan totaal vernield

Auto rijdt met caravan tegen lichtmast door onjuiste koppeling

Enschede

Op maandag 19 juli omstreeks 13.50 uur vindt er een eenzijdige aanrijding plaats aan de Weerseloseweg. Een 36-jarige automobilist uit Enschede rijdt met zijn auto en caravan tegen een lichtmast. Vermoedelijk heeft de automobilist de caravan niet goed vastgekoppeld aan de auto. De losbreekreminrichting was goed bevestigd waardoor de caravan op de rem vloog alleen de koppeling op de trekhaakkop was niet op juiste wijze bevestigd. Hierdoor kwam de caravan uit balans en begon te slingeren waardoor de caravan van de auto losraakte en tegen een lichtmast tot stilstand kwam. De auto had geen schade door de losbreekreminrichting, doch de caravan is vermoedelijk total-loss. Kentekenbewijs van de caravan is ingenomen. Caravan is weggesleept. (04-089921)

Vrachtwagen raakt voetganger

Voetganger belandt in de heg na een tik van een vrachtwagen

Enschede

Op maandagochtend 19 juli loopt een 36-jarige Enschedeër over het trottoir van de M Harpertsz Tromplaan. Vanuit tegenovergestelde richting komt een vrachtwagen van links de genoemde straat in gereden. De chauffeur rijdt daarbij over het trottoir, stopt even en rijdt weer verder. De 36-jarige vervolgt zijn weg en loopt rechts langs deze vrachtwagen. Op dat moment raakt de vrachtwagen hem met de achterzijde. Door de tik die hij krijgt vliegt de man in de heg. De chauffeur stopt nog even maar rijdt daarna verder. De 36-jarige heeft schrammen op zijn arm opgelopen en zijn kleding is besmeurd. De politie roept de onbekend gebleven chauffeur op zich te melden. (04-089728)

Autokraken

Autokrakers actief

Vasse

In de avond en nacht van zondag 18 op maandag 19 juli waren autokrakers actief in Vasse. In totaal zijn er 6 autokraken bij de politie gemeld. In alle gevallen werd het slot geforceerd en de radioapparatuur weggenomen. De autokraken vonden plaats in de Kloosterhof(2x), Manderseweg(2x), Pastoor Visserstraat en de Engbersstraat. De politie stelt een nader onderzoek in.

Getuigenoproep na diefstal

Fietser wordt tijdens passeren bestolen door passagier bromscooter

Overdinkel

Op donderdag 14 juli omstreeks 17.30 uur fietst een 24-jarige man uit Overdinkel over het fietspad van de Hoofdstraat in de richting van Overdinkel. Er nadert hem een scooter van achteren. Tijdens het passeren door deze scooter ziet de passagier van deze scooter kans de tas van de 24-jarige van onder de snelbinders weg te nemen. Het betreft een rode rugzak met daarin divers gereedschap, werkkleding en een mobiele telefoon. De daders rijden daarna verder in de richting Overdinkel. Het betreft een felgroene scooter, oud model. De bestuurder was gekleed in een zwarte jas, blauwe spijkerbroek en een witte helm. De passagier droeg een felgekleurde helm in meerdere kleuren, een witte jas met op de rug een groot zwart Nike-teken en een blauwe spijkerbroek. De politie wil graag in contact komen met personen die hierover meer kunnen vertellen en verzoekt hen telefonisch contact op te nemen. Telefoonnummer 0900-8844. (04-088167)

Dronken man aangehouden

Man verkeert onder invloed en gedraagt zich erg vervelend

Hengelo

Op maandag 19 juli omstreeks 16.40 uur wordt bij de politie overlast gemeld door een dronken man. In de Steijnstraat treffen zij deze man, een 28-jarige Enschedeër aan. Hij is zwaar onder invloed van alcohol en wordt ter ontnuchtering opgesloten. Uit navraag blijkt deze verdachte nog 7 dagen te moeten zitten voor openstaande vonnissen (allen wegens dronkenschap). De politie maakt wederom proces-verbaal op.(04-090029)

Aanhouding gezochte

Bromfietser overtreedt meerdere regels en heeft nog boetes openstaan

Losser

Op maandag 19 juli omstreeks 14.10 uur controleert de politie op de Muchteweg een 23-jarige bromfietser uit Enschede. De man draagt geen helm en uit navraag blijkt dat hij geen bromfietscertificaat heeft en dat de bromfiets niet verzekerd is. De politie bekeurt de verdachte hiervoor. Aan het bureau blijkt tevens dat de verdachte nog een aantal vonnissen heeft uit te zitten, in totaal 21 dagen. Daarop houdt de politie de verdachte aan en sluit hem op. (04-089890)

Geluidsapparatuur in beslag genomen

Bewoner veroorzaakt geluidsoverlast

Hengelo

Op maandagavond 19 juli omstreeks 23.30 uur komt bij de politie een melding binnen van geluidsoverlast vanuit een woning aan de Jacob Marisstraat. Ter plaatse blijkt de geluidsapparatuur op een hoog geluidsniveau. De bewoner (leeftijd onbekend) is niet thuis. De politie gaat daarop met een last de woning binnen en neemt de geluidsapparatuur in beslag. De bewoner zal nog gehoord worden en een proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-090158)

Autokraker aangehouden

Politie houdt op aanwijzing van getuige autokraker aan

Hengelo

Op dinsdag 20 juli omstreeks 04.15 uur meldt een getuige bij de politie dat er zojuist is ingebroken in een auto op de Ooievaarsweg. De politie gaat ter plaatse en aan de hand van de omschrijving die deze getuige geeft, treft de politie in de Rossinistraat de verdachte aan. Deze verdachte gaat er bij het zien van de politie vandoor, maar kan even later op een terrein aan de Vivaldistraat worden aangehouden. Zowel op de Ooievaarsweg als op de Rossinistraat zijn een opengebroken auto aangetroffen. De verdachte is voor nader onderzoek op gesloten. (04-090214)

Bromfietser bekeurd

Bestuurder bekeurd voor rijden zonder helm en geen bromfietscertificaat

Hengelo

Surveillerende agenten zien op maandag 19 juli, omstreeks 18.00 uur een bestuurder van een bromfiets rijden over de Pastoriestraat. De bestuurder, een 18-jarige Enschedeër draagt geen helm. Ook de passagier, een 19-jarige Enschedese draagt geen helm. De bestuurder is ook niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Uit een nader onderzoek blijkt dat de man nog boetes heeft openstaan voor een totaal van bijna E 600,-. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt en de bromfiets is in afwachting van de betaling van de boetes in beslag genomen. (04-090082)

Overtreding maximumsnelheid

Motorrijder overschrijdt maximumsnelheid en raakt rijbewijs kwijt

Hengelo

Agenten in een onopvallende politieauto zien op maandag 19 juli omstreeks 21.20 uur een groep motorrijders op de A35, komende vanaf de afrit Delden. Een van de motorrijders, een 40-jarige Hengeloër, gaat vanaf de A35 de A1 op richting Oldenzaal. A la Rossi rijdt hij met z'n knie over de rijbaan en rijdt met hoge snelheid de politieauto voorbij. Met een snelheid van 180 km/h neemt de motorrijder steeds meer afstand. De agent probeert de motorrijder te laten stoppen door middel van gebruik van het stopbord en claxonneren. De motorrijder rijdt echter door richting Borne. Op basis van het kenteken is de man uitgenodigd aan het politiebureau en werd hij bekeurd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (04-090104)

Inbraak in auto

Verdachte aangehouden op aanwijzen van getuigen

Hengelo

Dinsdag 20 juli omstreeks 04.16 uur ziet een getuige dat een man zich verdacht ophoudt met een bestelwagen die geparkeerd staat aan de Ooievaarsweg. De man was weggelopen in de richting van de Rossinistraat. Op de hoek van deze weg stond een bestelwagen, waarvan de achterruit was ingeslagen. Onmiddellijk werd de omgeving afgezocht en in een tuin aan de Potdijk werd een 35 jarige Hengeloër aangetroffen. De man bekende spontaan de inbraak in de auto en op zijn aanwijzingen werden twee koffers met gereedschap aangetroffen. Nader onderzoek leverde nog een opengebroken auto op aan de Ooievaarsweg. Ook werd daar een fiets aangetroffen van verdachte alsmede nog enig gereedschap afkomstig van diefstal. De verdachte is ingesloten en nader onderzoek volgt. In de loop van vandaag zullen de aangiften van de eigenaren opgenomen worden. (04-090214)

Verkeerscontroles

Politie houdt tijdens verkeerscontroles een man aan wegens uitzitten straf

Hengelo

De politie houdt op maandagavond 19 juli verkeerscontroles op de Kuipersdijk en de Pruisische Veldweg. Zij controleert daarbij een 26-jarige Oldenzaler. Met de auto waarin de verdachte rijdt is van alles mis: geen APK, een gebroken voorruit, een lekke uitlaat enz. De auto is voor een technisch onderzoek in beslag genomen. Ook blijkt dat de verdachte nog een aantal vonnissen heeft open staan. In totaal 16 dagen hechtenis. De politie houdt de man daarop aan en sluit hem in. Verder worden bij deze controles in totaal 17 bekeuringen uitgeschreven: 13x voor het niet dragen van de autogordel 3x geen geldige APK
1x overschrijden constructiesnelheid bromfiets (04-090095)

Overlading

Aanhangwagen geladen met stalen balken blijkt na weging overladen met 96%

Vriezenveen

Op maandag 19 juli omstreeks 07.00 uur ziet de politie op de Nieuwe Daarlerveenseweg een bedrijfsauto met aanhangwagen rijden. Deze aanhangwagen is geladen met stalen balken en het vermoeden rees dat er wel eens te veel geladen was. De 30-jarige chauffeur reed in opdracht van zijn werkgever, een 59-jarige man uit Vriezenveen. De politie dirigeerde de wagen naar een weegbrug in Almelo. Daar bleek dat de aanhangwagen een massa te hebben van 6.860 kg, terwijl 3.500 kg is toegestaan. Bovendien mocht het trekkende voertuig maximaal 3.500 kg trekken. De maximale lading werd dus met 3.360 kg = 96% overschreden. De chauffeur moest ter plaatse het teveel aan lading er afhalen. Tegen de eigenaar, de 59-jarige Vriezenvener wordt proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van een Economisch delict. (04-089703)

Diefstal

Koikarpers uit vijver gestolen

Vriezenveen

Een 58 jarige inwoner uit Vriezenveen deed maandag 19 juli aangifte van het feit dat in de nacht van zondag op maandag vijftien koikarpers uit zijn vijver zijn gestolen. De karpers vertegenwoordigen een waarde van ongeveer E 7500,-.(04-089820)

Inbraak in auto

Verdachte aangehouden

Almelo

Zondag 18 juli omstreeks 16.00 uur werd een inbraak in een auto gemeld aan de Willem de Clercqstraat, op de parkeerplaats bij het crematorium. Getuigen hebben in eerste instantie getracht de verdachte aan te houden, doch zij raakten de man kwijt in de omgeving van de G.T.Rietveldstraat. De verdachte vernielde met een steen de ruit van een personenauto, eigendom van een 28-jarige Almelose. Uit de auto werd een tas weggenomen. Op basis van het opgegeven signalement is maandag omstreeks 15.45 een 36-jarige Almeloër aangehouden. Hij is ingesloten en nader onderzoek volgt.(04-089524)

Inbraak in woning

Verdachte aangehouden

Almelo

Dinsdagmorgen, 20 juli omstreeks 02.15 uur horen de bewoners van een woning aan de De Roerdomp lawaai en gestommel aan de achterzijde van hun woning. Zij gaan op onderzoek uit en treffen achter de woning een man aan, die bezig is een raam aan de achterzijde van de woning open te breken. Bij het zien van de bewoners gaat de man er vandoor. Op basis van het signalement wordt in de directe omgeving een 36 jarige Almeloër aangehouden. De man is ingesloten en ander onderzoek volgt. (04-090193)

Graffiti

Verdachte na bekladding van stadhuis en politiebureau aangehouden

Almelo

Getuigen melden op maandag 19 juli omstreeks 23.30 uur dat een man zich verdacht ophield bij het stadhuis en later rond het politiebureau aan het Baken in Almelo. Agenten houden kort hierna een 19- jarige Almeloër aan. Hij liep op dat moment bij het politiebureau. Hij wilde zich ontrekken aan de aanhouding en probeerde er tussenuit te gaan. Verdachte gaf aan met een viltstift enige leuzen op onder andere het politiebureau en twee winkels in het centrum te hebben geklad uit frustratie over Amerika en president Bush. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. (04-090159)

Geluidsoverlast

Apparatuur in beslag genomen.

Almelo

Op maandag 19 juli omstreeks 22.50 uur melden bewoners van de Sluiskade ZZ ergerlijke geluidsoverlast van een te hard spelende radio. Agenten, die ter plaatse gaan, horen op de straat al luide muziek. De bewoner, een 59 jarige Almeloër is reeds eerder voor lawaaioverlast gewaarschuwd. De apparatuur werd in beslaggenomen en tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (04-090157)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --