Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht 20-07-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Aangehouden automobilist opnieuw ingesloten

NIEUWEGEIN Naar aanleiding van een melding op maandagmiddag 19 juli dat een personenauto midden op de Landmansweide zou staan, stelde de politie een onderzoek in.

De politie trof inderdaad de bedoelde auto aan met achter het stuur een 20-jarige man uit Nieuwegein. Hij bleek alcohol genuttigd te hebben en na de ademanalyse op het bureau bleek hij 410 ug/l. alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een rijverbod opgelegd.

Na zijn in vrijheidsstelling bleef hij echter aandringen dat hij zijn auto terug wilde hebben, maar die moest aan het bureau blijven voor een technisch onderzoek. Uiteindelijk verliet hij het bureau, maar trapte tegen de buitendeur en hield hij de deurbel ingedrukt. Hierop werd hij gevorderd het trottoir voor het bureau te verlaten, maar daar voldeed hij niet aan.

De Nieuwegeiner werd vervolgens opnieuw aangehouden waarbij hij zich verzette en in de boeien geslagen moest worden. Wegens het niet voldoen aan een vordering zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

NIEUWEGEIN Op maandag 19 juli omstreeks 17.50 uur is door beveiligingspersoneel van een winkel aan Veldwade een 16-jarige inwoner van Harreveld en een 17-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De twee hadden een lamp en batterijen gestolen en werden overgedragen aan de politie die het verdere onderzoek deed. De twee bekenden de diefstal en kregen een winkelverbod voor de duur van een jaar opgelegd.

Winkeldief(veelpleger)aangehouden

NIEUWEGEIN Personeel van een winkel aan de Passage had op maandag 19 juli omstreeks 16.00 uur een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal. De man werd voor nader onderzoek overgedragen aan de politie. De man bleek een hoeveelheid levensmiddelen gestolen te hebben.

Tegen de verdachte was al veel vaker proces-verbaal opgemaakt terzake van winkeldiefstal en is bij de politie bekend als veelpleger. Aan de Utrechter is een dagvaarding uitgereikt en zijn zaak komt voor op 31 augustus aanstaande bij de rechtbank in Utrecht.

Onder invloed

IJSSELSTEIN - In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 juli werd een 37-jarige man uit IJsselstein betrapt op het rijden onder invloed.

De man reed omstreeks middernacht op de Randdijk en stopte in de berm. Toen agenten de man wilden controleren, roken ze dat hij had gedronken. Hij blies 515 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Vier maal in de fout

IJSSELSTEIN - Een 24-jarige man uit IJsselstein werd donderdag 15 juli omstreeks 15.00 uur aangehouden op de N 210.

Surveillerende agenten zagen de man rijden op zijn bromfiets met een snelheid van 71 km/u, waar maximaal 40 km/u is toegestaan.

Er bleek meer niet in orde met de bestuurder. Zo droeg hij geen helm, had geen geldig bromfietscertificaat en zijn verzekering was niet in orde. De technische staat van de bromfiets wordt nog onderzocht.

Tegen de man werden diverse processen-verbaal opgemaakt.

Schilderijen venten

IJSSELSTEIN - Op donderdagavond 15 juli kreeg de politie van bewoners van de wijk Zenderpark de melding dat er deur aan deur schilderijen werden verkocht.

Bewoners vertrouwden het niet omdat de venters geen legitimatiebewijs konden laten zien.Agenten namen een kijkje in de wijk en troffen al snel een 21-jarige man uit Alphen aan de Rijn aan in een auto. Hij had schilderijen bij zich en een adressenlijst. Hij werkte samen met twee vrouwen, een 24-jarige vrouw uit Bussum en een 25-jarige vrouw uit Utrecht.

De drie werden aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt omdat zij zonder toestemming aan het venten waren; dit is een overtreding inzake APV (Algemene Plaatselijke Verordening).