Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten


20-07-2004
Kermis Horeca en Winkel beleid
.

Inrichting dijkbeunen

Obstakels op en boven de weg
Voor zover de vrije doorrijbreedte op de weg tenminste 3,5 meter vanuit de gevel gemeten bedraagt, is het de horecaondernemers toegestaan terrasmeubilair c.q. biertonnen en parasols op de weg te plaatsen. Voor de Brugstraat geldt een minimale vrije breedte van 4 meter.
Op advies van de sector Brandweer en Veiligheid is besloten te verplichten om de biertonnen en parasols vast te laten zetten opdat daarmee niet "aan de loop" gegaan kan worden. Losse barkrukken zijn op de openbare weg niet toegestaan.

Loketverkoop
De verkoop van alcoholhoudende dranken is alleen toegestaan binnen de inrichting en niet op de openbare weg.

Schenken in plastic
Op grond van artikel 2.3.1.2.b van de APV heeft de burgemeester opnieuw besloten om het schenken in glas te verbieden, tijdens de beide kermissen vanaf 14.00 uur op de eerste dag tot en met 03.00 uur op de laatste dag. Ontheffing van dit verbod is mogelijk indien de horecaondernemer er op toeziet dat vanuit het besloten gedeelte van zijn inrichting geen glas mee naar buiten genomen wordt. Wanneer echter gevels geheel of gedeeltelijk verwijderd zijn, dan is ontheffing niet mogelijk.

Bakplaten e.d. op de weg niet toegestaan
Deze zijn niet toegestaan; hiertegen wordt zonder meer proces-verbaal opgemaakt en er volgt inbeslagname.

Sluitingstijd
De alcoholschenkende horeca moet om 02.30 de muziek beëindigd hebben. Om 03.00 dient de alcoholschenkende horeca gesloten zijn. Voor de alcoholvrije horeca geldt dat zij één uurtje langer open mogen zijn. De muziek moet, evenals bij de alcoholschenkende horeca, om
02:30 beëindigd zijn. Om 04:00 uur dient de alcoholvrije horeca gesloten te zijn.

Geluidsboxen
Geluidsboxen buiten de inrichting zijn niet toegestaan.