1e persbericht van dinsdag 20 juli 2004

Eindhoven 20-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van brommerdiefstal opgepakt

Een 16-jarige jongen uit Nuenen is dinsdagochtend rond 2.30 uur aangehouden op de Veldmaarschalk Montgomerylaan in Eindhoven. Een getuige had kort daarvoor gezien dat de jongen samen met twee andere jongens en een meisje op de Maalakker liep. Ze hadden een brommer bij zich, die volgens de getuige niet van hen was. Toen gewaarschuwde agenten het groepje zagen lopen, gingen de jongeren er vandoor. Alleen de 16-jarige verdachte, die de brommer bij zich had, kon worden aangehouden. Er zat geen sleutel op het contact en er was een doorverbinding gemaakt. De jongen is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Auto-inbreker gewekt door politie

Een 21-jarige Eindhovenaar is dinsdagochtend om 8.25 uur door de politie aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De man wordt verdacht van auto-inbraak en heling. De politie, gewaarschuwd door een familielid van de auto-eigenaar, trof de man slapend aan in een personenauto die geparkeerd stond aan de Pioenroosstraat. De verdachte zei dat hij al enkele weken de auto als slaapplaats gebruikte. De politie verdenkt de verdachte ook van heling omdat het familielid van de auto-eigenaar een dag eerder in de auto een portemonnee met een creditcard en bankpas aantrof die van diefstal afkomstig zijn.

Nuenen: Man na diefstal aangehouden

Op de Collse Hoefdijk is maandag om 21.10 uur een 20-jarige man uit Mierlo aangehouden. Op de Collse Hoefdijk wordt aan de weg gewerkt en daar liggen materialen voor die werkzaamheden opgeslagen. De man had vijf zogenaamde wegmatten weggenomen. Ze lagen al in zijn auto. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Opgepakt voor doorrijden na aanrijding

Een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagavond rond 21.40 uur aangehouden op de Hofdael. Een getuige had kort daarvoor gezien dat hij op de Mierloseweg met een auto tegen een vluchtheuvel was gereden en er vervolgens te voet vandoor was gegaan. De auto was achtergebleven. Even later zagen gewaarschuwde agenten op de Hofdael een man lopen die aan het signalement voldeed. Ze hebben hem aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.