Utrecht stad 11.45 uur

Utrecht 20-07-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Verkeersongeval letsel

UTRECHT Maandagmiddag vond er op de Rijksweg A12 ter hoogte van knooppunt Oudenrijn een verkeersongeval plaats tussen een vrachtauto en een personenauto.

De bestuurder van de vrachtauto, een 46-jarige man uit Woudrichem, reed over de A12 komende uit de richting van Arnhem en gaande in de richting van Amsterdam. Hij reed hierbij over de linkerrijstrook. Een bestuurder van een personenauto, een 39-jarige automobilist uit Grootebroek, reed vanaf de parallelbaan de lus op in de richting van de A2 richting van Amsterdam. Hier voegen beide rijstroken zich tot 1 rijbaan. De vrachtwagenchauffeur wilde vanaf de linkerrijstrook naar de rechterrijstrook rijden en raakte hierbij de rechter achterzijde van de personenauto. Hierdoor kwam de auto met de linkerflank tegen de voorbumper van de vrachtauto terecht. Vervolgens werd de auto een aantal meters meegesleurd, waarna de auto los kwam en al tollend in de vangrail aan de linkerzijde van de rijbaan tot stilstand kwam. De automobilist werd door de brandweer uit zijn auto geknipt en klaagde over pijn in de rug en hoofd en werd per ambulance overgebracht naar het UMC.

Belediging

UTRECHT Maandagavond werd op de Cartesiusweg een vrouw aangehouden.

Agenten zagen omstreeks 23.45 uur op de Cartesiusweg een snorfiets en een elektrische step rijden. De bestuurster van de elektrische step, een 18-jarige vrouw uit Utrecht, werd medegedeeld dat het niet is toegestaan om met een elektrische step op de openbare weg te rijden en dat de step in beslag genomen zou worden. De bestuurster van de snorfiets, een 23-jarige vrouw uit Utrecht, was het niet eens met deze beslissing en begon zich vervelend te gedragen. Hierop werden beiden gevorderd te vertrekken. Beide dames voldeden aan deze vordering. Echter vanaf de overkant van de weg reed de bestuurster van de snorfiets zonder verlichting en begon de agenten te beledigen. Hierop werd de 23-jarige vrouw aangehouden. Dit ging niet zonder slag of stoot, zodat de vrouw geboeid overgebracht werd naar het politiebureau. Hier kreeg de vrouw voordat ze werd heengezonden een bekeuring voor belediging en het rijden zonder licht.

Aanhouding

UTRECHT Op de Gambiadreef zorgde een ruziënd stel maandagavond voor overlast.

Omstreeks 20.40 uur werden agenten te paard door omstanders attent gemaakt op een vechtend stel op de Gambiadreef. Ter plaatse bleek het stel, een 30-jarige man en een 23-jarige vrouw (beiden uit Utrecht) tegen elkaar tekeer te gaan, waarbij de vrouw de man sloeg en beet en beiden schreeuwend over straat liepen. Door de agenten werd getracht met hen in contact te komen, maar het stel reageerde hier niet op. Hierop werd het stel verteld dat ze werden aangehouden. Vervolgens rende het stel weg, in de richting van Nigerdreef waarop de agent hen te paard achtervolgde. Op de Bantoedreef stopte het stel met rennen en hielden elkaar innig vast. Er werd nogmaals verteld dat ze waren aangehouden en mee moesten naar het politiebureau. Aangezien het stel zich verzette bij de aanhouding werd het stel met gepast geweld in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.