Nederlandse Politiebond


Minister schrapt subsidie diversiteit

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2004.

Remkes vindt diversiteit niet belangrijk

Armoedig besluit
Minister Remkes heeft eind vorige week een brief naar de NPB gestuurd met de mededeling dat hij met ingang van 2004 de subsidie voor vakbondswerk op het punt van diversiteit, in drie jaar terugbrengt van ruim 45.000 euro naar nul. De minister geeft aan het onderwerp niet meer belangrijk te vinden. Sinds het einde van de jaren '70 is de NPB pionier op dit terrein. Eerst met emancipatie voor vrouwen en nadien ook ten aanzien van de onderwerpen allochtonen, homosexuele mannen en vrouwen, anders validen, omgangsvormen en nog veel meer. De minister heeft hiermee aangegeven de kwaliteit van het politiewerk en de legitimiteit in de richting van de bevolking niet belangrijk te vinden, tenzij hij gelijktijdig ook zou hebben gemeld die taken van de bonden nu zelf over te gaan nemen. Dat laatste is echter niet aan de orde.

Zelf de kosten dragen
De NPB vindt dit deel van het vakbondswerk te belangrijk om het bij het grof vuil te zetten en zal om die reden vanaf 1 januari 2007 de financiering geheel voor eigen rekening nemen, net als in het verre verleden, toen de werkgever zich ook niet ïnteresseerde in het onderwerp.

Of dit leidt tot contributieverhoging of het schrappen van andere vakbondswerkzaamheden zal in de komende tijd worden bezien. Ook op dit punt hebben de leden het laatste woord. Overname van deze informatie is toegestaan mits met bronvermelding. © 20 07 2004 NPB