Politie Friesland

Politieberichten 20/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 20-07-2004 - Voor meerdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie tel: 0900 8844

Oosterwolde: aanrijding met letsel.
Dinsdag omstreeks 06.35 uur vond op het fietspad gelegen naast de rijbaan van de Molenweg een aanrijding plaats. Een 55-jarige fietser uit Oosterwolde reed in de richting Appelscha. Vanuit Appelscha kwam een 17-jarige bromfietser. Volgens getuigen haalde de bromfietser een fietser in en botste toen frontaal op de tegemoet komende fietser. Zowel de bromfietser als de fietser bleven op het asfalt liggen. Per ambulance zijn de beide mannen overgebracht naar Nij Smellinghe te Drachten. Letsel niet bekend.

Drachten: inbraak bouwkeet
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bouwkeet op een bouwterrein aan de Middelwijk. Door het cilinderslot van de keet te forceren kwam men binnen. Weggenomen zijn een combimeter, een digitale universeelmeter, een gsm merk Nokia. Aangifte hiervan werd gedaan door een 43-jarige inwoner van Beetsterzwaag namens het bedrijf.

Sneek: winkeldievegge aangehouden
Dinsdag omstreeks 11.00 uur werd in een schoenenzaak aan de Prins Hendrikkade een 40-jarighe inwoonster van Leeuwarden aangeouden voor winkeldiefstal. Zij had twee paar schoenen weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 22-jarige inwoonster van IJlst.

Harlingen: winkeldief aangehouden
Dinsdag omstreeks 11.45 uur werd in een supermarkt aan de Kimswerderweg een 58-jarige inwoner van Franeker aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had 10 pakjes sigaretten weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 41-jarige inwoner van Stiens.