Bank of America tekent 1,1 miljard dollar-contract met EDS

Capelle a/d IJssel, 20 juli 2004 - EDS heeft een overeenkomst gesloten met Bank of America voor een periode van acht-en-een-half jaar en een bedrag van $1,1 miljard voor het beheer van netwerkdiensten. Binnen deze overeenkomst, integreert EDS de communicatie-infrastructuur van de onlangs geacquireerde financiële divisie van FleetBoston met het geavanceerde spraak- en datanetwerk van Bank of America. De overeenkomst borduurt voort op het tienjarig contract van $4,5 miljard dat beide partijen sloten in 2003.

EDS levert Bank of America beveiligde telecommunicatie- en netwerkoplossingen met behulp van VoIP-technologie en helpdeskdiensten voor de additionele 1.600 bankkantoren en pinautomaten. Met het afronden van deze integratie zal het netwerk meer dan 180.000 gebruikers kennen, toegang bieden aan bijna 5.700 retailbanken en meer dan 16.500 pinautomaten. Ook faciliteert het netwerk internet- en telefonisch bankieren. Ongeveer 150 voormalige werknemers van FleetBoston Financial zullen transitioneren naar EDS.

"Met deze flexibele en solide communicatie-infrastructuur komen wij tegemoet aan de groeiende vraag van onze klanten naar complexe bankzaken", aldus Don Orbert, senior vice president en technology services executive bij Bank of America. "Dankzij deze overeenkomst kunnen wij onze retail- en commerciële klanten in de gehele wereld voorzien van de beste producten en diensten."

EDS in de financiële sector
EDS levert een breed scala outsourcingdiensten op het gebied van betalingen en de verwerking van securities, evenals applicatieontwikkeling, netwerk-, CRM- en helpdesk services. In 2003 vormden de opdrachten van EDS in de financiële sector wereldwijd ongeveer 16 procent van de omzet van het bedrijf. Meer dan 15.000 EDS-medewerkers zijn actief op financiële projecten in meer dan 30 landen, voor klanten zoals Bank of America, ABN AMRO, Aegon, Aon, Bank of Canada, Barclays PLC, Caixa, CIBC, Commonwealth Bank Group, KBC, Korea First Bank, Lloyds TSB, Royal Bank of Scotland, Société Générale, Visa en Westpac.

Over EDS
EDS levert een breed portfolio zakelijke en technologische oplossingen om klanten wereldwijd te helpen hun prestaties te verbeteren. Tot de kerncompetenties van EDS behoren diensten op het gebied van informatietechnologie, applicaties en business processen, evenals IT-transformatiediensten. Dochteronderneming A.T. Kearney is één van de belangrijkste management adviesbureaus ter wereld. Met een jaaromzet van meer dan $20 miljard in 2003 staat EDS op de 87e plaats in de Fortune 500. De aandelen van EDS worden verhandeld op de beurzen van New York (NYSE: EDS) en Londen. Kijk voor meer informatie op www.eds.com of www.eds.nl.