Politie Amsterdam-Amstelland

Illegale kaarters beroofd en beschoten
20-7-2004. Maandagavond werd op Kralenbeek een aantal illegale kaarters onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van geld en goederen. De daders gingen er vandoor in een blauwe auto. Toen zij werden achtervolgd door één van de slachtoffers loste één van hen een schot. Niemand werd geraakt. Er vielen geen gewonden. Na een korte achtervolging kon één van de verdachten (26 jaar) worden ingerekend in de omgeving van het metrostation Gein. Ook de vluchtauto werd gevonden. De andere twee overvallers zijn nog voortvluchtig. Poging tot overval op snackbar

20-7-2004. In de nacht van maandag op dinsdag werd een snackbar overvallen in de Johannes Verhulststraat. De dader werd door de eigenaar verjaagd en verdween zonder buit.

Een man van vermoedelijk rond de veertig kwam rond twaalf uur de eetgelegenheid binnen en vroeg de eigenaar om een frietje. De uitbater was zo vriendelijk om, ondanks dat het bijna sluitingstijd was, de klant toch nog te helpen. Terwijl hij bezig was het eten voor de man te bereiden haalde de late klant plotseling een busje traangas tevoorschijn, spoot in de richting van de patatbakker en eiste geld. Het slachtoffer koos de aanval en wierp een vuilnisbak in de richting van zijn belager. Die koos daarop het hazenpad zonder buit en zonder patatje.

---

Straatrovers in gestolen auto gearresteerd

20-7-2004. Vannacht werden in een parkeergarage aan de Daalwijkdreef twee straatrovers gearresteerd. Een derde verdachte wist te ontkomen. De politie kwam de auto met daarin de verdachten op het spoor na twee meldingen van straatroof in de binnenstad.

Even voor twee uur vannacht werd op de Vrijheidslaan een automobilist onder bedreiging beroofd van zijn mobiele telefoon en sieraden. Dit gebeurde door drie inzittenden van een grijze Opel Kadett. De daders wisten te ontkomen voordat de politie arriveerde. Agenten kregen een duidelijk signalement en een goede beschrijving van de auto. Zij reageerden dan ook onmiddellijk toen zij korte tijd later hoorden dat er op de Prinsengracht in de buurt van de Leidsestraat iemand was beroofd. Ook hier was sprake van drie daders die zich verplaatsten in een grijze Opel Kadett. Onmiddellijk werden diverse surveillance-eenheden op hun spoor gezet. Politiemensen traceerden het voertuig op de A-10 richting Zuidoost. Op Develstein in een parkeergarage wisten zij het voertuig te onderscheppen. Eén van de inzittenden ging er vandoor, de twee anderen werden ingerekend. De auto bleek te zijn doorverbonden en is vermoedelijk gestolen.
---

Winkel overvallen

20-7-2004. Dinsdagochtend rond half negen is een winkel overvallen aan de Kamerlingh Onneslaan. Daarbij vielen geen gewonden.

Een medewerker opende de winkel. Plotseling stond hij oog in oog met een man die hem bedreigde met een groot mes. Hij eiste geld en goederen. De dader wist met een onbekende buit te ontsnappen. Hoe en wanneer de man is binnengekomen wordt nog onderzocht. EU-voorzitterschap Nederland

logo Nederland EU-voorzitter
Nederland is voorzitter van de Europese Unie van 1 juli tot en met 31 december 2004. De politiekorpsen van de 25 lidstaten willen dat politieonderwerpen hoog op de agenda komen.
Op de internetsite van het Nederlands Centrum voor Internationale Politiesamenwerking leest u daar meer over. Voor andere onderwerpen over het Nederlands voorzitterschap kunt u op het bovenstaande logo klikken.
Jongens met nepvuurwapen
20-7-2004. Agenten in Amsterdam-Noord werden maandagmiddag door een oplettende getuige op het spoor gezet van twee knapen die op de Wingerdweg met een vuurwapen liepen te knoeien. De dienders zagen het tweetal lopen op de Berberisstraat en spraken hen aan. Hierop gingen de jongens er vandoor. Eén van hen werd snel achterhaald en ingerekend. Hij bleek een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen in een holster bij zich te dragen. De ander wist te ontkomen, maar werd later ingerekend. De jongens (15 jaar) zijn ingesloten.
---

Stankoverlast door hennepplantages

20-7-2004. Maandagmiddag zijn na klachten over stankoverlast twee hennepkwekerijen aangetroffen in woningen aan de Pieter Calandlaan. In één woning werd een plantage aangetroffen die volop in bedrijf was en in de ander een plantage in aanbouw. Er werden circa 900 planten en 29 assimilatielampen in beslag genomen. De complete en professionele installaties op beide etages werden ontmanteld. Alle apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. Bovendien constateerde het NUON dat er illegaal stroom werd afgetapt.

---

Straatrovers op heterdaad betrapt

20-7-2004. In de nacht van maandag op dinsdag werden in de binnenstad zes straatrovers gearresteerd die op het Singel en in de Wijde Heisteeg mensen probeerden te beroven van geld en goederen. Discriminatie? Bel gelijk!
13-7-2004. Er zijn nogal wat gronden waarop mensen gediscrimineerd worden. In de praktijk zijn vooral leden van minderheidsgroepen het slachtoffer: gehandicapten, homoseksuelen, immigranten, ouderen etc. Kortom, iedereen die op de een of andere manier afwijkt van wat door degene die discrimineert als 'normaal' wordt gezien. Krijgt u te maken met discriminatie? Bel dan gelijk: (0900) 2354 354 of kijk op de speciale website.
Veilig wonen
Het zal je maar gebeuren. Midden in de nacht, terwijl u ligt te slapen, komt een ongenode gast uw woning binnen en neemt uw spullen mee.
Natuurlijk weten we allemaal dat je je woning kunt beveiligen met allerlei sloten, maar een kwart van de inbrekers komt het huis binnen zonder braak. Zij komen binnen via openstaande ramen en deuren of hengelen de deur open via de brievenbus. Ook het zogenaamde flipperen van een deur zonder beveiligingsstrip is voor de dief vaak een eenvoudig kunstje.
Het goed afsluiten van deuren en ramen als u weggaat voorkomt dat u ongenode gasten krijgt. Doe voor het slapen de deur op het nachtslot. Meer weten over het beveiligen van uw huis, neem contact op met het wijkteam bij u in de buurt of klik hier.