NATIONAAL FONDS OUDERENHULP

Nationaal Fonds Ouderenhulp ontvangt cheque 10.000 euro KPN

Nationaal Fonds Ouderenhulp ontvangt cheque van 10.000 euro van KPN

Bunnik, 20 juli 2004

Jan Romme, directeur van het Nationaal Fonds Ouderenhulp, heeft gisterochtend van Ad Scheepbouwer, voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN, een cheque overhandigd gekregen ter waarde van 10.000 euro. KPN vierde dat sinds de introductie 1 juli vorig jaar, 1 miljoen klanten hebben gekozen voor een BelPlus-abonnement van KPN.

De steun bestaat in eerste instantie uit een eenmalige gift van 10.000 euro (1 miljoen centen) voor de opzet van een telefonische hulplijn voor ouderen. Deze hulplijn is bedoeld ter ondersteuning van ouderen in de breedste zin van het woord, en tevens een hulpmiddel in de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. Over verdere samenwerking tussen KPN en het Nationaal Fonds Ouderenhulp wordt binnenkort gesproken.

De missie van het Nationaal Fonds Ouderenhulp is om via diensten en projecten de positie van kwetsbare ouderen in Nederland te verbeteren. Eén van de speerpunten is het terugdringen van eenzaamheid. KPN ambieert dat zij als bedrijf mensen dichter bij elkaar brengt door middel van telecommunicatie. De telefoon is bij uitstek een middel om vereenzaming bij ouderen te voorkomen. De activiteiten van het Nationaal Fonds Ouderenhulp op het gebied van eenzaamheidsbestrijding sluiten dan ook goed aan bij de 'Altijd Dichtbij'-filosofie van KPN.


---


----