VVD



Nieuws

19 jul 2004 - VVD vraagt opheldering over
uitspraken Peijs aangaande infrastructuur

In de Volkskrant van zaterdag 17 juli 2004 zegt minister Peijs van Verkeer en Waterstaat dat ze geen vertrouwen heeft in het bedrijfsleven als het gaat om het meebetalen aan nieuwe spoorlijnen, tunnels en wegen. Peijs stelt in het artikel dat ze nooit geloofd heeft dat het bedrijfsleven bereid is geweest miljarden bij te dragen aan de infrastructuur in Nederland. Mede vanwege deze uitspraak vraagt VVD-Tweede-Kamerlid Pieter Hofstra opheldering aan de minister middels schriftelijke vragen. De vragen treft u hieronder.

Schriftelijke vragen van het lid Hofstra (VVD) aan de Minister van Verkeer en Waterstaat over private mede financiering van infrastructuur

1. Is het interview in de Volkskrant van 17 juli 2004 door u geautoriseerd ?

2. Zo ja, hoe verhoudt zich uw uitspraak over eventuele private medefinanciering door het bedrijfsleven, " Ik moet eerlijk zeggen: ik heb eigenlijk nooit geloofd dat het bedrijfsleven bereid is om miljarden op tafel te leggen. Dat is te mooi om waar te zijn" zich tot uw eerdere uitlatingen in de Kamer over PPS en tot het gestelde in uw aan de Kamer gerichte brief over PPS, de dato 7 juli 2004?

3. Is de in laatst genoemde brief aangeduide "taskforce" inmiddels opgeheven? Zo nee, waarom niet ?

4. Hoe verhoudt uw uitspraak zich tot het voornemen om een marktuitvraag te organiseren voor het project Zuiderzeelijn ?

5. Ontvangt de Kamer nog een aanvullende brief over de PPS-aanpak, gelet op uw eerder genoemde uitspraken ? Zo ja, wanneer ?

19 juli 2004