UNIE VAN WATERSCHAPPEN

Waterschappen maken afspraken over ICT

WATERSCHAPPEN MAKEN AFSPRAKEN OVER ICT

Alle waterschappen in Nederland hebben met elkaar afspraken gemaakt over hun Informatie- en Communicatie Technologiefuncties in de verschillende organisaties. Waterschappen spreken hiermee uit dat zij zich binden aan wat is opgeschreven en er ook uitvoering aan zullen geven. De afspraken zijn vastgelegd in een protocol dat een beschrijving geeft van het soort en de reikwijdte van de afspraken. Het protocol is in de laatste ledenvergadering van 18 juni van de Unie van Waterschappen aan de orde geweest en daar unaniem aanvaard.

Het protocol is het resultaat van de werkzaamheden van een taskforce die is samengesteld uit bestuurders en directieleden van verschillende waterschappen. De taskforce staat onder leiding van Tom Petri, directeur van het Waterschap Veluwe, met een coördinerende rol voor de Unie van Waterschappen.
De taskforce kreeg een jaar geleden van de Unie de opdracht te komen tot een set van afspraken die moest leiden tot een kwaliteitsverbetering op het gebied van ICT. Gaandeweg het jaar werd naast de kwaliteitsverbetering een tweede doelstelling aan de taskforce opgedragen: de afspraken zouden ook moeten leiden tot efficiency winst en dus kostenbesparing.
Na een jaar heeft de taskforce een protocol voorgelegd aan de waterschappen waarin de basis voor de samenwerking is vastgelegd. Dit protocol kon op unanieme instemming rekenen. Het gaat hierbij om nieuwe vormen van samenwerking en het samenvoegen van reeds bestaande samenwerkingsverbanden op het gebied van het beheren en ontwikkelen van landelijk inzetbare ICT-middelen. De waterschappen hebben met dit protocol een belangrijke stap gezet op weg naar het gezamenlijk inzetten van ICT-middelen en -diensten.

Eerstvolgende stap is nu het opzetten van een kleine beheerorganisatie die de samenwerking verder vorm gaat geven. Het is de bedoeling dat deze beheerorganisatie in één van de waterschapshuizen onderdak zal krijgen en van daaruit de verdere vormen van samenwerking zal coördineren.

Einde persbericht

Nadere informatie bij Kees Groothuis, woordvoerder van de Unie van Waterschappen, telefoonnummer 06 54360013.

20 jul 04 15:07