EUROLLOYD

Meewerkende partners tussen wal en schip

AFSCHAFFING Wet Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen (WAZ) : MEEWERKENDE PARTNERS TUSSEN WAL EN SCHIP

Amsterdam, 20 juli 2004

Omdat de WAO een werknemersverzekering is, hebben de UWV (en voorheen het GAK) actief tienduizenden meewerkende partners van zelfstandige ondernemers/dga's uit de WAO geweerd en vervolgens verplicht verzekerd via de WAZ. Nu de Wet Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen is/wordt afgeschaft dreigen deze mensen tussen de wal en het schip te vallen.

Verzekeringsmaatschappijen, tussenpersonen en accountants zijn druk in de weer hun klanten te informeren over de grote gevolgen die de afschaffing van de WAZ voor zelfstandige ondernemers heeft.

Aangezien de meewerkende partners veelal geen aanvullende particuliere AOV hebben afgesloten, wordt deze doelgroep thans, evenals de zelfstandigen die nooit een aanvullende verzekering afsloten, geen alternatief geboden.
Eurolloyd Verzekeringen biedt dat alternatief wel doormiddel van een calamiteitenverzekering

2004 : Calamiteitenverzekering
Een Calamiteitenverzekering dekt het risico van een aantoonbare handicap die het gevolg is van een ziekte of een ongeval. De hoogte van het verzekerde kapitaal wordt bepaald door de verzekerde zelf. De uitkering is belastingvrij en kan de verzekerde gebruiken om:
- aanpassingen van de werkplek en/of woning te bekostigen;
- een lijfrente af te sluiten teneinde een vervangend netto pensioen (saldomethode) te verkrijgen van een door de verzekerde te kiezen levensverzekeraar;

- te dienen als private spaarpot waaruit een netto inkomen kan worden genoten.
Omdat uitsluitend dekking wordt geboden mits er sprake is van het feitelijke verlies van een functie (de handicap), kan deze verzekering aangeboden worden voor een lagere premie.
Gemiddeld kost een Calamiteitenverzekering Euro 400,= per Euro 100.000,= gedekt kapitaal.

1979 : Carrière Stop Polis
Oorspronkelijk is deze verzekeringsvorm ontwikkeld voor studenten en anderen die (nog) geen verzekerbaar inkomen hebben. Zelfstandige ondernemers sluiten steeds vaker een Carrière Stop Polis zodat zij in geval hen een handicap overkomt, de beschikking hebben over een vermogen waarover geen inkomstenbelasting verschuldigd is. De Calamiteitenverzekering is afgeleid van deze Carrière Stop Polis.

Met de Calamiteitenverzekering biedt Eurolloyd een alternatief voor de verzekering van meewerkende partners en onverzekerde zelfstandige ondernemers die thans buiten de boot dreigen te vallen met het afschaffen van de WAZ.
Informatie over de Calamiteitenverzekering alsmede het aanvragen van een vrijblijvende offerte wordt uitsluitend aangeboden via internet : www.eurolloyd.nl/calamiteitenpolis

H.B. van Ommen
Directeur Eurolloyd Amsterdam
Verzekeringen sinds 1835
Gevolmachtigden van Lloyds of London

Noot voor de redactie/