Politie Zaanstreek-waterland


23:36 19-JUL-04
LOC: ZAANDAM, RODE ZEE

Computers uit school gestolen

Gisterenavond werd ontdekt, dat er was ingebroken in een school en dat daaruit computers waren gestolen. Men is de school binnengekomen door een ruit in te slaan. De computers stonden op houders onder tafels. De houders werden van die tafels afgebroken. Men heeft de school via de voordeur weer verlaten. In totaal nam men vier computers mee.

20-JUL-04
LOC: PURMEREND, LEEUWERIKPLEIN

Stelend paar alsnog aangehouden

Een 39-jarige man en een 38-jarige vrouw, beiden uit Purmerend, werden vanochtend in hun woning aangehouden wegens winkeldiefstal. De diefstal werd afgelopen zaterdag gepleegd bij een supermarkt aan het Leeuwerikplein. De vrouw had een winkelwagentje volgeladen met boodschappen en dat vlak bij de ingang van de supermarkt neergezet. De man kwam even later binnen en zag kans het karretje achterwaarts door de tourniquet te wurmen en ging er met de volle kar vandoor. Een en ander was door de beveiligingscamera's opgenomen. Het paar is bekend bij de politie. De man staat bekend als veelpleger en zal daarom, conform de nieuwe richtlijnen, voor de rechter-commissaris in Haarlem worden geleid. De vrouw werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-200704

19:15-21:45 18-JUL-04
ZAANDAM, DE WEER
Driedubbel in overtreding
Op De Weer in Zaandam werd maandagavond een snelheid- en alcoholcontrole gehouden. Een 43-jarige automobilist uit Zaandam maakte het wel erg bont. Hij had een rijontzegging, was niet verzekerd en de APK was al meer dan een half jaar vervallen. De auto van de man werd in beslag genomen.
Vijf bestuurders die te hard reden werden ook aan de kant gezet. De hoogste snelheid bedroeg maar liefst 91 km per uur. Verder werden boetes uitgedeeld voor het niet om hebben van de autogordel, het rijden met geblindeerde ruiten en het niet hebben van gele platen op een bromfiets. Geen van de 35 gecontroleerde bestuurders had (teveel) gedronken.


...meer konden we er niet van maken vandaag..


---- --