DE HYPOTHEKER

De Hypotheker haalt Tv-reclame van de buis

De Hypotheker haalt Tv-reclame van de buis na uitspraak Reclame Code Commissie maar blijft bij noodzaak boodschap
De Hypotheker: 'Verzeker je tegen inkomensval bij arbeidsongeschiktheid'

Rotterdam - De Hypotheker haalt de Tv-reclame, waarin een pasgetrouwd stel al dansend bespreekt wat te doen bij arbeidsongeschiktheid en de financiële gevolgen daarvan, van de buis. 'De Tv-reclame is bedoeld om over te brengen dat je inkomen er bij arbeidsongeschiktheid flink op achteruit gaat en dat je maatregelen zult moeten treffen om je huidige levensstijl te kunnen handhaven', aldus Karel Pauw, directeur van De Hypotheker. 'Met de huidige overheidsmaatregelen is dat belangrijk voor de consument om bij stil te staan, vinden wij. Dat blijkt ook uit de vele vragen van consumenten over deze materie die aan onze financiële coaches gesteld worden. Mensen zijn daar in toenemende mate mee bezig.'

Op basis van een klacht van één consument bij de Reclame Code Commissie (RCC) oordeelde het College van Beroep van deze commissie dat de Tv-reclame onterecht de indruk wekt dat eenieder die arbeidsongeschikt wordt en in aanmerking komt voor een WAO-uitkering, gedwongen wordt afstand te doen van vermogensbestanddelen, zoals spaargeld. De RCC heeft daaraan de kwalificatie misleidend meegegeven.

Karel Pauw: 'Het gaat om één zin in de Tv-reclame van veertig seconden die anders zou moeten volgens de RCC. We hebben die zin naar aanleiding van een eerste klacht van dezelfde persoon al aangepast in: 'Nou, dan moet je tegenwoordig bijna alles opgeven, verkopen en je moet je spaargeld inleveren(...).' Maar ook de nieuwe zin is niet goed in de ogen van de RCC. Pauw: 'De Tv-reclame haalden we na de laatste klacht bij de RCC direct al van de buis. Want vanzelfsprekend heeft De Hypotheker de intentie om de consument op een juiste manier te informeren. Nu de uitspraak er is, gaan we kijken of en hoe we hem aan kunnen passen. We willen mensen duidelijk blijven maken dat verzekeren tegen inkomensval bij arbeidsongeschiktheid goed is om over na te denken.'

Over De Hypotheker
De Hypotheker wil er in haar dienstverlening voor zorgdragen dat de consument de juiste financiële beslissingen neemt. Van het kopen van een huis tot en met de oudedagsvoorziening krijgt de consument op zijn persoonlijke financiële situatie toegesneden advies. De Hypotheker bemiddelt tussen klanten en aanbieders van financiële producten, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Daarmee is De Hypotheker de grootste onafhankelijke organisatie op het gebied van hypotheken en financiële adviezen. De franchiseketen heeft 132 vestigingen, verspreid door het hele land. Op alle vestigingen zijn hypotheekadviseurs in dienst. In ruim twee derde van de winkels is tevens een financiële coach werkzaam. De hypotheekadviseurs en de financiële coaches hebben landelijk erkende diploma's op hun vakgebied en beschikken over ruime ervaring. De Hypotheker biedt naast persoonlijk advies ook een uitgebreide website met online diensten, waar de consument zich uitgebreid kan oriënteren en een eerste advies kan krijgen. De Hypotheker bestaat 19 jaar en heeft inmiddels aan bijna 200.000 klanten hypotheekadvies en financieel advies gegeven.

Prettig wonen is niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend. De Hypotheker is daarom structureel sponsor van Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Zij kunnen er met hun ouders in een ontspannen omgeving genieten van alle (aangepaste) comfort die zij thuis vaak niet hebben.

Meer informatie: www.hypotheker.nl.


- EINDE PERSBERICHT -