HOGESCHOOL INHOLLAND

Nieuwe digitale opleiding B&A bij Hogeschool INHOLLAND Delft

Persbericht

20 juli 2004

Hogeschool INHOLLAND Delft voorziet in opleiding 'moderne stijl'

Nieuwe digitale opleiding B&A bij Hogeschool INHOLLAND Delft

DELFT - De opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness wordt door Hogeschool INHOLLAND Delft als digitale opleiding in een duale variant aangeboden. De opleiding werd al verzorgd als voltijd, deeltijd en duale studie in Delft en vanaf september ook in Alkmaar. De digitale opleiding duurt vier jaar en leidt op tot een hbo bachelor of Business Administration. Vanaf september 2004 is deze opleiding te volgen.

Een digitale opleiding heeft het grote voordeel dat de student, naast de voordelen van een duale studie en het competentiegerichte onderwijs van INHOLLAND, niet gebonden is aan plaats en tijd. De opleiding onderscheidt zich van de andere online opleidingen door de nadruk te leggen op de digitale samenwerking tussen studenten. Het delen van kennis en ervaring van en door duale studenten is een belangrijk onderdeel van het leerproces.

Een groot deel van de vakkennis wordt overgedragen via cases, die worden toegespitst op het bedrijf waar de student werkzaam is. De docent wordt hierdoor 'digitaal' begeleider, waarbij de kennisoverdracht van losse vakken gebundeld wordt overgedragen. Essentieel voor een duale opleiding is de koppeling van de opdrachten aan de persoonlijke werksituatie. De opdrachten worden afgerond met een concreet product dat voor de dagelijkse praktijk relevant is.

De reguliere opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness wordt vanaf september ook door Hogeschool INHOLLAND Alkmaar aangeboden. Het Ministerie van LNV heeft daarvoor enkele weken geleden haar toestemming verleend. Door de opleiding in Alkmaar aan te bieden, komt INHOLLAND tegemoet aan de wensen van bedrijfsleven en overheden in noordelijk Noord-Holland en West-Friesland, waar geen aanbod van hbo-opleidingen op dit gebied was. De opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness digitaal is vanwege het digitale karakter niet aan een regio gebonden. Hiermee komt de hogeschool tegemoet aan de wens om tijd en plaats onafhankelijk te kunnen studeren.

Uit jaarlijks onderzoek naar de arbeidsmarktpositie van afgestudeerden blijkt dat de arbeidsmarkt voor bedrijfskundigen in Agribusiness er rooskleurig uit ziet: 96 procent heeft binnen drie maanden betaald werk. Een duale student heeft een nog rooskleurigere situatie, omdat deze werkzaam blijft binnen het eigen bedrijf en promotie krijgt of een nieuwe baan vindt.

einde persbericht

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND Rotterdam. Tel. 06 5498 0998. E-mail: Donatello.Piras@INHOLLAND.nl

20 jul 04 16:00