Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 20 juli

Alkmaar 20-07-2004 - 15.07 uur

Bejaarde vrouw omgekomen bij verkeersongeval
Heiloo, maandag 19 juli 2004.
Maandagmiddag omstreeks 16.00 uur is een 77-jarige vrouw uit Alkmaar bij een verkeersongeval op de Kanaalweg om het leven gekomen. De vrouw stak met haar fiets in het verlengde van de Boekelermeerweg de rijbaan van de van de Kanaalweg over. Zij had te laat in de gaten dat vanuit de richting Heiloo een personenauto naderde die werd bestuurd door een 23-jarige inwoner van Akersloot. Ondanks remmen en een uitwijkmanoeuvre kon de bestuurder van de auto een aanrijding niet meer voorkomen en schepte de fietster. Het slachtoffer raakte daarbij zo zwaar gewond dat zij ter plaatse aan haar verwondingen is overleden.

Politie zoekt getuigen van mishandeling
Heerhugowaard, dinsdag 20 juli 2004.
De politie in Heerhugowaard is op zoek naar getuigen van een mishandeling op de Middenweg. Deze mishandeling vond plaats op vrijdagavond 16 juli tussen 21.30 en 21.45 uur. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf verwees een aantal mensen naar de uitgangen van het winkelcentrum Middenwaard, dit in verband met het sluiten van het centrum. Een tot nu toe onbekende jongen begaf zich naar een uitgang die reeds was afgesloten. De jongen begon vervolgens tegen de deur te schoppen. Ook nadat de beveiligingsbeambte tegen hem zei te stoppen bleef de jongen doorgang. Plotseling begon de verdachte de beambte te slaan met een paraplu. Hierna ontstond een handgemeen tussen beide mannen waarbij beiden op de grond vielen. Het slachtoffer werden meerdere keren tegen het hoofd geslagen en op een gegeven moment werd zijn keel dicht geknepen. Ook werd hij in zijn arm gebeten. Het slachtoffer wist op een gegeven moment te ontkomen en vluchtte een winkel in. Daar verloor hij zijn bewustzijn. De man is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis en daar ter observatie opgenomen. De verdachte verliet vervolgens het winkelcentrum. Op het moment van de mishandeling waren nog verschillende mensen in het winkelcentrum aanwezig die ook getuige waren van de mishandeling. De politie wil graag in contact komen met deze getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon 0900-8844.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, maandag 19 juli 2004.
Maandagavond werd een 32-jariuge bestuurder van een personenauto aangehouden op de Koelmalaan. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 500 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Ook bleek dat de man geen geldig rijbewijs had en dat de auto waarin hij reed niet was verzekerd.

Hond achter de schapen: politie zoekt getuigen
Heiloo, maandag 19 juli 2004.
Op maandagavond, omstreeks 21.15 uur werd de politie gestuurd naar de weilanden gelegen achter het tankstation aan het verkeersplein Kooimeer. Hier zaten boze boeren en personeel van de dierenambulance achter twee honden aan die verwoestingen hadden aangericht in een kudde schapen. Ten gevolge hiervan waren in ieder geval vier schapen dood, terwijl de overigen ernstig gestresst rondliepen. De honden waren inmiddels gevlucht in de richting Overdie of het nabijgelegen industrieterrein. Al enkele malen eerder kwamen bij de politie berichten binnen dat de honden tussen de schapen zaten. Het gaat hier om twee honden. De ene is een bouvier of schapendoes met korte zwarte krullen, de andere een kruising van een Duitse herder. Beide honden zijn voorzien van een halsband met penning. De politie zoekt de eigenaar of personen die deze honden herkennen. De politie Heiloo is bereikbaar onder tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).