Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, dinsdag 20 juli

Den Helder 20-07-2004 - 15.09 uur

Hanneke Vossenberg terecht
Lauwersoog, maandag 19 juli 2004.
Op maandagavond is het lichaam van de 47-jarige Hanneke Vossenberg geborgen op Rottumerplaat. Hanneke Vossenberg werd op dinsdag 22 juni vanuit Den Helder als vermist opgegeven.
Op maandagmiddag omstreeks 16.55 uur zag de bemanning van een passerende boot de vrouw op het strand aan de westzijde van Rottumerplaat liggen. De waterpolitie uit Harlingen werd gewaarschuwd. Omdat de politie ter plaatse geen boot beschikbaar had, werd de boot en de bemanning van de KNRM ingezet. Hiermee werd naar het eiland gevaren, waar het lichaam kon worden geborgen. 's-Avonds omstreeks 20.45 uur werd het lichaam aan de wal gebracht in de haven van Lauwersoog.
Het stoffelijk overschot is voor onderzoek overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Hier werd een natuurlijke dood geconstateerd. De technische recherche vond geen sporen van een misdrijf. Ook kon hier definitief de identiteit worden vastgesteld.

Mogelijke drugsdealers aangehouden
Schagen, maandag 19 juli 2004.
Maandag zijn drie mannen in de omgeving van de Grutto in Schagen aangehouden. Zij worden verdacht van handel in - en voorhanden hebben van verdovende middelen. Het betreft een 37-jarige man uit Harenkarspel en een 37-jarige man uit Schagen voor het voorhanden hebben en een 50-jarige man uit Schagen voor de handel in verdovende middelen. De politie kreeg een tip dat de mannen op straat in drugs handelden. De mannen zijn aangehouden in verband met overtreding van de Opiumwet. De 50-jarige handelaar werd in verzekering gesteld. Beide andere mannen zijn na verhoor heengezonden.

Onder invloed op de bromfiets
Den Helder, maandag 19 juli 2004.
Maandagavond om 22.00 uur is een 40-jarige bromfietser uit Polen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Van Foreestweg in Den Helder. De man blies 515 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Onder invloed in de auto
Den Helder, dinsdag 20 juli 2004.
Dinsdagochtend om 1.20 uur is een 23-jarige automobilist uit Den Helder bekeurd wegens het rijden onder invloed van alcohol op de Sportlaan in Den Helder. Hij blies 420 ug/l. De man heeft een proces-verbaal gekregen.