Politiebond ACP

Remkes reageert op ACP-brandbrief

Minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft op onze brandbrief over de "terreuralarm" van de afgelopen week geantwoord. De ACP eiste en kreeg met het antwoord van de minister duidelijkheid over de werkinstructies voor onze leden die worden ingezet om het hoofd te bieden aan de terreurdreiging.

Nadat onze brandbrief breed in de publiciteit was gekomen kregen wij al snel signalen door, ook uit de regios waar de feitelijke dreiging geldt, dat onze kritiek op het ministerie en in de korpsen ter harte werd genomen. Het gesprek de afgelopen week met minister Remkes en de brief die wij vanmorgen bij de post aantroffen bevestigen dat beeld. Op verschillende niveaus vonden er verbeteringen plaats in de onderlinge communicatie en in de uitgevaardigde instructies. Daarmee kunnen politiemensen veilig en professioneel een bijdrage leveren aan de veiligheid van de burgers.

De Politievakorganisatie ACP is tevreden over de manier waarop de minister de zaak uiteindelijk ter harte heeft genomen.