Gemeente Tilburg

Datum
20 juli 2004

Drukke Roze Maandag verloopt soepel

Reuzenraddiner primeur op Tilburgse Kermis

De Tilburgse Kermis is op dinsdag nat en rustig begonnen. Tijd om tot jezelf te komen voor de vele bezoekers die elke dag de kermis aan doen. Extra feest was het voor de ongeveer 500 gehandicapten die deze middag gratis in diverse attracties mochten en die bij diverse snoep- en gebakkramen ook gratis versnaperingen ontvingen. Het resultaat was tevreden bezoekers en exploitanten. Door de regen hadden de exploitanten wat meer tijd om een handje te helpen en de attracties een versnelling lager te laten draaien.

Gouden Legpenning
Voorzitter Joop Roovers van de organiserende Stichting Werkgroep Recreatie Gehandicapten Gewest Tilburg was erg verrast dat hij de Gouden Speld van de Gemeente Tilburg uitgereikt kreeg. Deze ontving hij omdat hij officieel 25 jaar (en in de praktijk reeds 34 jaar) de gehandicaptenmiddag op de kermis organiseert. Rovers kreeg de speld uit handen van burgemeester Vreeman in de Tiroler Bierhal op het Willemsplein.

Roze Maandag erg druk maar soepel verlopen
Roze Maandag is, met een bezoekersaantal dat overeenkwam met vorig jaar, erg druk geweest. Met name aan het begin van de avond waren de toegangswegen tot de binnenstad overvol. De speciale parkeerterreinen bij Fontys en Stappegoor waren reeds ´s middags gevuld. De dag verliep vrijwel vlekkeloos.

Voor het eerst Kindermiddag
Woensdagmiddag start om 13.00 uur voor het eerst een speciale Kindermiddag op de Tilburgse Kermis. Het officiele startschot hiervoor geeft kermiswethouder Hans Janssen om 13.30u bij de attractie Samba Balloon op de Besterdring. De prijzen voor kinderattracties bedragen tot 19.00 uur maximaal 1 euro.

Reuzenraddiner
TV-kok Joop Braakhekke kookt vanaf 18.30 uur voor een uitverkocht reuzenrad het Reuzenraddiner. In totaal 120 gasten laten zich bedienen door studenten van De Rooi Pannen die de gerechten uitserveren. Het Reuzenraddiner is een initiatief van de kermisorganisatie dat enthousiast is opgepakt door De Rooi Pannen. De diners zijn aan de man gebracht via Het Brabants Dagblad en de website www.tilburg.com. Enkele van de speciale gasten zijn Vader Abraham, Corry Konings en Guus Meeuwis.

Meer informatie:
Thomas Heesters, 06 51 34 75 20
Charlotte Maasen, 013 542 88 96