Gemeente Moerdijk


TIJDELIJKE HUISVESTING PRAKTIJKSCHOOL KLUNDERT

De gemeente heeft kennis genomen van het besluit van het Markland College om de Praktijkschool in Klundert te sluiten per 1 augustus 2007. De leerlingen volgden hun praktijklessen in de naastgelegen school het Palet. Door de nieuwbouw van deze school kan er niet langer gebruik worden gemaakt van de vaklokalen. Om de leerlingen tot 1 augustus 2007 praktijklessen aan te bieden stelt de gemeente een huurvergoeding voor een tijdelijk lokaal beschikbaar van 91.188,78.

Het aantal leerlingen van de Praktijkschool in Klundert is de afgelopen jaren gedaald, waardoor het voor het Markland College financieel niet meer mogelijk is de afdeling in stand te houden. In de regio zijn grotere praktijkscholen aanwezig, die een breder lessenpakket kunnen aanbieden, wat er ongetwijfeld toe heeft geleid dat het aantal leerlingen op de Praktijkschool Klundert afnam.

Het Markland College zorgt ervoor dat de huidige 36 leerlingen hun schoolloopbaan in Klundert kunnen afmaken en draagt zorg voor een geschikte huisvesting. De gemeente is bereid middelen beschikbaar te stellen op basis van de normvergoeding voor een tijdelijk lokaal ten behoeve van het vso-mlk.