Politie Flevoland

Aanhouding na afgesneden duim

Nagele 20-07-2004 - De politie heeft dinsdagmiddag een 40-jarige man uit België aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn partner meerdere malen met een mes geraakt te hebben. De vrouw verloor hierbij haar duim.

Ruzie

De 40-jarige Belg logeerde bij een vriend in Nagele, omdat hij relatieproblemen had. Zijn partner, een 40-jarige vrouw uit België, kwam dinsdagmiddag bij hem op bezoek. Ze kregen ruzie waarbij waarschijnlijk de man uiteindelijk meerdere malen met een mes uithaalde. Daarbij werd de duim van de vrouw afgesneden. De man verklaarde later tegenover de politie dat hij de duim door het toilet had gespoeld. Hij is er vervolgens op een fiets vandoor gegaan.

Aanhouding

De gealarmeerde politie kon de man na een korte achtervolging aanhouden. Hij bleek verwondingen te hebben aan zijn handen. Na behandeling in het ziekenhuis zal hij worden ingesloten in een politiebureau.

De vrouw is met letsel aan handen, armen en het gelaat per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle.

Onderzoek

De politie heeft direct het riool onderzocht in de hoop de duim terug te vinden. Dit is helaas niet gelukt. De technische recherche heeft onderzoek gedaan en diverse sporen veiliggesteld. Van diverse getuigen zijn verklaringen opgenomen.

Hoofdbewoner ook aangehouden

De technische recherche vond - bij het veiligstellen van sporen in de woning - een grote hoeveelheid wiet (hoeveel is nog niet bekend). De hoofdbewoner, een 39-jarige man uit Nagele, is vervolgens aangehouden voor drugsbezit en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.