Gemeente Heerlen

Selectieve besluitenlijst collegevergadering 20 juli 2004

IED - 13059 Evaluatie experiment verkiezingen
Zie ook bijgevoegd persbericht
Het college heeft kennis genomen van de evaluatie van het experiment bij de Europese Verkiezingen. Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement heeft Heerlen samen met de gemeenten Assen, Nieuwegein en Deventer meegedaan aan experiment van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Bij dit experiment konden kiezers gaan stemmen in een willekeurig stembureau binnen de gemeente. Dit experiment is voor het ministerie van Binnenlandse Zaken geëvalueerd. Uit de evaluatie blijkt dat het experiment succesvol is verlopen.

IED - 13309 Brochure "Kerncijfers Heerlen 2004"
Het college heeft "Kerncijfers Heerlen 2004" vastgesteld, de inmiddels tiende uitgave van dit handige boekje met statistische gegevens over Heerlen. De publicatie die sinds 1995 verschijnt bevat gegevens over een breed scala van onderwerpen: bevolking, huisvesting, werkgelegenheid en werkloosheid, inkomen en sociale zekerheid, onderwijs, gezondheidszorg, cultuur en openbare orde en veiligheid. Daarnaast zijn in het boekje ook kerncijfers over de stadsdelen en buurten van Heerlen, én over Parkstad Limburg opgenomen. In een handzaam boekje als Kerncijfers Heerlen kunnen natuurlijk niet alle beschikbare gegevens gepresenteerd worden. Voor meer gegevens over Heerlen en Parkstad Limburg kan men terecht in digitale Parkstadmonitor op internet (www.parkstadmonitor.nl).

SO - 13398 Van oude naar nieuwe energie
Klimaatbeleidsplan 2004-2010
Zie ook bijgevoegd persbericht
Het college heeft ingestemd met het Klimaatbeleidsplan 2004-2010. De intentie van Heerlen is om met het klimaatbeleid twee kanten uit te werken die elkaar versterken. Enerzijds wil de gemeente haar verantwoordelijkheid nemen binnen de klimaatveranderingproblematiek. Anderzijds wil de gemeente, mede hierdoor werken aan de identiteit van de stad. Energie is voor Heerlen een brug van het verleden naar de toekomst.

SO - 13295 Aanwijzing beschermd monument mijnsteenberg ON IV, Koolkoelenweg bij 40 te Heerlen Door Stichting Behoud Mijnsteenberg ON IV te Heerlen is bij het Rijk een verzoek ingediend om de Mijnsteenberg ON IV aan te wijzen als rijksbeschermd monument. Naar aanleiding hiervan heeft de Staatssecretaris van OCenW aan de gemeenteraad van Heerlen gevraagd haar te adviseren met betrekking tot deze aanwijzing. In een eerder stadium, in de raadsvergadering van 6 april 2004, heeft de gemeenteraad met een ruime meerderheid uitgesproken dat het geldende bestemmingsplan zich niet verzet tegen ontgronding c.q. afgraven van de berg. Verder heeft de raad toen uitgesproken dat afgraving van de mijnsteenberg wenselijk was. In het kader van de nu lopende procedure hebben burgemeester en wethouders de belanghebbenden, zijnde de Stichting Behoud Mijnsteenberg ON IV en Sigrano, in de gelegenheid gesteld zich te doen horen. Het college zal de gemeenteraad nu in kennis stellen van de resultaten van deze hoorzittingen en zal de raad gevraagd worden de staatssecretaris te adviseren naar aanleiding van het verzoek van de Stichting Behoud Mijnsteenberg.

OW - 12943 Tijdelijke verplaatsing van een gedeelte van de dinsdagmarkt Heerlen-Centrum In verband met de voorbereidende werkzaamheden voor het Pleinenplan gaan in september 2004 civieltechnische werkzaamheden aan de kabels en leidingen op de Bongerd van start. Daarom moet de opstelling van de dinsdagmarkt tijdelijk aangepast worden. Circa 80 meter marktkramen kunnen dan niet op de gebruikelijke plaats op de Bongerd staan, maar worden tijdelijk verplaatst naar aangrenzende straten. De marktcommissie heeft met deze tijdelijke oplossing ingestemd. Marktbezoekers worden tijdig geïnformeerd.


---- --