Ingezonden persbericht


Persbericht Puzzeltochten Museum van de Twintigste Eeuw

Puzzeltochten succesnummer in nostalgisch museum

Hoorn - Deze zomervakantie weten veel kinderen de weg te vinden naar het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. De twee puzzeltochten bij de tentoonstellingen worden massaal ingevuld. Zo is er een puzzeltocht langs de geschiedenis van de 45 jaar jonge Barbie-pop ("Barbie's Birthday Party"), maar ook bij de zaal met Ot en Sien ("100 Jaar Ot & Sien") kan de jeugd vragen beantwoorden. Ouders en grootouders vermaken zich ondertussen ook in het misschien wel meest nostalgische museum van ons land.

Door het matige vakantieweer is het deze dagen lekker druk in de voormalige pakhuizen waar het Hoornse museum in is gevestigd. De pakhuizen liggen aan de Bierkade, vlakbij de prachtige VOC-haven van Hoorn, maar er werd vroeger geen bier maar kaas opgeslagen! Tot begin jaren '90 was het kaaspakhuis in gebruik, maar sinds 1994 is het Museum van de Twintigste Eeuw er gevestigd. Dus viert het Museum dit jaar niet alleen de verjaardagen van Barbie en Ot & Sien ,maar ook het 10-jarig bestaan van het museum zelf. Overigens zijn alle verdiepingen van het museum dankzij een lift voor een ieder bereikbaar en beschikt het museum ook over een sfeervol MuseumCafe en een MuseumShop. Ook biedt het pand onderdak aan de Maquette Hoorn Anno 1650 waar een klank- en lichtspel de boeiende geschiedenis van de stad vertelt.

Op de eerste en tweede verdieping van het museum waant de bezoeker zich afhankelijk van de plek in de jaren '20, '40 of '60. Oude winkelinterieurs en huiskamers geven samen met honderden voorwerpen van de voorbije eeuw een beeld van de afgelopen honderd jaar. Bezoekers halen herinneringen op en zien bijvoorbeeld een unieke verzameling cacao- en chocoladeblikken (meer dan 1000 stuks!), maar ook de historie van de stofzuiger of de grammofoon. De wisselexposities op de derde verdieping zijn "Barbie's Birthday Party" tot en met 5 september 2004 en "100 Jaar Ot & Sien" tot en met 31 oktober 2004. Vanaf 19 september a.s. wordt een tentoonstelling over de Hongerwinter 44/45 getoond.

Het Museum van de Twintigste Eeuw is gevestigd aan de Bierkade 4 in Hoorn en is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10-17 uur en in het weekend van 12-17 uur. Kinderen van 4 tot 16 jaar betalen ¤ 2,- en volwassenen ¤ 4,-. Met een NS- of RABO-kaart heeft men 50 % korting en houders van de Museumkaart mogen gratis naar binnen. Voor informatie over het museum: www.museumhoorn.nl of 0229-214001.

Einde persbericht

Voor nadere info:

Hans Stuijfbergen, info@museumhoorn.nl