Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

Aanvullend onderzoek nodig leefgebied vleermuissoorten

GS onder voorwaarden voor vestiging outletcenter in Roosendaal

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bevestigen hun voorkeur voor Roosendaal als locatie voor een factory outletcenter. Een definitieve keuze kan nog niet worden gemaakt. GS wachten op de uitkomsten van aanvullend onderzoek naar het leefgebied van enkele vleermuissoorten op en rond De Stok, de beoogde locatie voor het winkelcomplex in Roosendaal.

Gedeputeerde Staten moeten een ruimtelijke afweging maken. De afgifte van een verklaring van geen bezwaar, zou door de aanwezigheid van enkele beschermde vleermuissoorten op en rond De Stok een probleem kunnen zijn voor de afgifte van een bouwvergunning voor deze locatie. Bouwen in het gebied De Stok zou dan in strijd zijn met de flora- en faunawet.
Het ministerie van LNV moet nu onderzoeken of in het gebied in Roosendaal werkelijk sprake is van beschermde vleermuissoorten en de vraag of die zich daar nestelen of er slechts verblijven.
In afwachting van de uitkomsten van dit onderzoek - en de vraag of al dan een niet een ontheffing kan worden verleend in het kader van de flora- en faunawet - loopt de aanvraag van de gemeente Etten-Leur voor een verklaring van geen bezwaar gewoon door. Etten-Leur heeft net als Roosendaal plannen voor de vestiging van een factory outletcenter.




Provincie Noord-Brabant