Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen 20-07-2004

Onder invloed
BEILEN - Dinsdagmorgen meldde een getuige dat hij een man slingerend zag rijden op de A28. Op de parkeerplaats Smalhorst werd de man aangetroffen terwijl hij nog achter het stuur zat. De getuige verklaarde dat hij de man had zien rijden. De man weigerde elke medewerking waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wees een alcoholcontrole een promillage uit van 1,4. Het rijbewijs van de 42-jarige man uit Almelo werd ingevorderd.

Auto naar de sloop
COEVORDEN - Dinsdagmorgen zagen agenten een 36-jarige man uit Sleen over de weg het Kasteel rijden. De agenten wisten dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Ook waren klachten bekend over zijn rijgedrag in zijn woonomgeving in Sleen. De man kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Daarnaast bleek de auto niet verzekerd en niet APK-gekeurd. De auto werd in beslag genomen waarna de man vrijwillig afstand deed van het vehikel. In verband met de erbarmelijke staat werd de auto naar de sloop gebracht.

Inbraak in auto's
EMMEN - In de nacht van maandag op dinsdag werd in de wijk Angelslo in minstens vijf auto's ingebroken. Aan de Weytackers, Boerschaplaan en Vleerackers werd een ruitje vernield waarna in alle gevallen de radio's werden weggenomen.

Ongewenst bezoek huisartsenpraktijk
DWINGELOO - In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken bij een huisartsenpraktijk aan de Entingheweg. Vermoedelijk werd een deur geforceerd waarna 2 computers met beeldscherm werden weggenomen en een geldbedrag. Schadebedrag niet bekend.

Zitmaaier weggenomen
PATERSWOLDE - In de nacht van maandag op dinsdag werd een garage aan de Schelfhorst opengebroken. Er werd een zitmaaier en een rugmaaier weggenomen. De 69-jarige eigenaar deed aangifte, hij zit met een schadepost van zo'n 5.000,-.

Zakkenrolster door agent aangehouden
EMMEN - Vanmiddag werd bij een Oostenrijkse toeriste haar portemonnee gerold toen zij aan het winkelen was in de Picassopassage. Een familielid van de toeriste ging de zakkenrolster achterna en met behulp van de wijkagent werd de vrouw aangehouden. Zij bekende de portemonnee gestolen te hebben voor de kick die het haar gaf. Met dagvaarding en zonder portemonnee kon zij het bureau verlaten.

Muziekkoepel in brand
ASSEN - Omstreeks 12.00 uur raakte de muziekkoepel in de Gouverneurstuin in brand. De brandweer bluste de brand. De politie houdt rekening met brandstichting. Schadebedrag niet bekend.

Bedrijfsongeval
WESTERBORK - Vanmorgen werden op een bouwterrein aan de Noesten stalen spanten geplaatst door een constructiebedrijf in samenwerking met een kraanbedrijf. Op het moment dat de 57-jarige kraandrijver zijn kraan verliet om het bevestigingsmateriaal recht te trekken vielen vier spanten om. De man kwam onder de spanten terecht, hij werd zwaar gewond per traumaheli naar het AZG overgebracht. Een 33-jarige man die op één van die spanten zat kwam ook onder een spant terecht waardoor hij arm- en beenbreuken opliep. Hij werd naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen overgebracht. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

In verband met ziekte van Ramona Venema verzorgt Bert Peters de voorlichting vanaf maandagmorgen tot woensdagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592 - 36 12 94 of 06 53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl