Persbericht

Amsterdam, 20 juli 2004

ING is voornemens CenE Bankiers te verkopen aan Van Lanschot

ING Groep (ING) maakt bekend dat zij voornemens is een overeenkomst te sluiten met Van Lanschot over de verkoop van CenE Bankiers. CenE Bankiers is een bank die zich richt op ondermeer private banking en business banking en gespecialiseerd is in het leveren van financiële diensten voor middelgrote (familie)bedrijven, ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen, alsmede vrije beroepsbeoefenaren en andere professionals. De verkoop van CenE Bankiers past in het voortdurende proces van actief portefeuillemanagement van ING. De transactie wordt naar verwachting in oktober 2004 afgerond.

"Dankzij haar specialisatie en intensieve segmentbenadering heeft CenE Bankiers zich ontwikkeld tot een nichespeler met een onafhankelijke positie binnen ING Groep. Gelet op haar zelfstandige positie en goede reputatie, is ING van mening dat CenE Bankiers door de combinatie met Van Lanschot beter in staat wordt geacht haar groeipotentieel te benutten en haar dienstverlening aan de klant te optimaliseren", aldus Jan Zegering Hadders, voorzitter directie Wholesale ING Nederland en voorzitter Raad van Commissarissen CenE Bankiers.

CenE Bankiers is in 1922 als NV Crediet- en Effectenbank in Utrecht opgericht en is sinds 1966 onderdeel van ING Groep (c.q. haar rechtsvoorgangers). CenE Bankiers heeft circa 400 medewerkers. CenE Bankiers had eind 2003 een balanstotaal van EUR 3,6 miljard en droeg in 2003 ruim EUR 28 miljoen bij aan de winst voor belastingen van ING Groep.

Informatie voor de pers: ING Groep, Debbie Brand tel: 020-541 6526, mob 06-5517 3764, debbie.brand@ing.com

ING Groep is een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse oorsprong, actief op het gebied van bankieren, verzekeren en vermogensbeheer. ING heeft meer dan 60 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in ruim 50 landen. Met ongeveer 112.000 medewerkers omvat ING een grote verscheidenheid aan toonaangevende bedrijven die steeds vaker hun klanten onder de merknaam ING bedienen.

ING Groep N.V.