Verdachten bekennen betrokkenheid bij doden Pool

's-Hertogenbosch 20-07-2004

VERDACHTEN BEKENNEN BETROKKENHEID BIJ DODEN POOL

s-Hertogenbosch De twee mannen van 22-en 27 jaar oud uit Boxtel die woensdag 14 juli 2004 zijn aangehouden in verband met de gewelddadige dood van de Pool in het natuurgebied het Bossche Broek in s-Hertogenbosch, hebben bekend betrokken te zijn geweest bij de dood. Beide mannen zijn afgelopen vrijdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Uit de verklaringen van de mannen is nog niet duidelijk geworden wie de fatale verwondingen heeft toegebracht. DNA-sporen zullen hierin meer duidelijkheid kunnen verschaffen.

Onderzoek Eindhoven

Het politieonderzoek van het rechercheteam richt zich verder op de ernstige mishandeling van een 27-jarige vrouw in Eindhoven op 2 juli jl.. Uit onderzoek is gebleken dat de twee aangehouden mannen samen met een derde man het slachtoffer in een Eindhovens café ontmoetten en daarna naar huis brachten. In de woning van het slachtoffer bleef alleen de 27-jarige verdachte met het slachtoffer achter. Daar probeerde hij haar te verkrachten en mishandelde hij de vrouw zeer ernstig. De verdachte ontkent vooralsnog betrokkenheid in deze zaak. Ook hier zullen DNA-sporen meer duidelijkheid moeten verschaffen.

Onderzoek Boxtel

Verder onderzoekt de politie de betrokkenheid van de 27-jarige verdachte bij een ernstige bedreiging van een 42-jarige man op de Baanderherenweg in Boxtel medio april 2004. Laatstgenoemde zou door de verdachte om nog onbekende reden zijn bedreigd met een pistool.

Beide verdachten moeten morgen voor de raadkamer verschijnen.