Regionale persberichten 20/07

's-Hertogenbosch 20-07-2004

BEJAARDE VROUW GEWOND NA VAL MET FIETS Drunen Maandagmiddag is een 80-jarige Vlijmense met haar fiets op het Steegerf in Drunen ten val gekomen en gewond geraakt. De vrouw is met verwondingen aan haar voet overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

MAN ONWEL GEWORDEN 's-Hertogenbosch Maandagavond is een 27-jarige inwoner uit Boxtel bij de bushalte aan de Boschmeersingel in s-Hertogenbosch onwel geworden en buiten kennis geraakt. Een bekende van de man verklaarde dat het slachtoffer drugs had gebruikt. De ambulancedienst heeft de man overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis.

MAN BEROOFT EX-VRIENDIN VAN GSM Vlijmen Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag op de Achterstraat in Vlijmen een 28-jarige man uit Nieuwkuijk aangehouden voor diefstal met geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 28-jarige ex-vriendin uit Vlijmen op 29 juni jl. op de Pasteurlaan van haar GSM te hebben beroofd. De man volgde in zijn auto de vrouw, die zichzelf klem reed in de Pasteurlaan. De man bedreigde de vrouw verbaal en rukte de telefoon uit haar hand. De verdachte is ingesloten.

MAN SPRINGT VANAF GALERIJ FLAT OP AUTO

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag is aan de Schilderstraat in s-Hertogenbosch een 38-jarige man aangehouden voor vernieling van een auto. De man wordt ervan verdacht op maandagavond vanaf een galerij op de eerste verdieping van de flat van zijn vriendin aan de Rijnstraat op de motorkap van een auto te zijn gesprongen. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij is voor verhoor ingesloten.

VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING AANGEHOUDEN s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag zijn op de Hinterhamerstraat in s-Hertogenbosch een 27-en 33-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal wordt ervan verdacht de fiets van een 20-jarige inwoner uit Vught te hebben willen stelen. Toen het slachtoffer dat wilde voorkomen werd zijn evenoude Bossche vriend hard in het gezicht geslagen. Verder richtte het geweld van de twee zich op een GSM van één van de slachtoffers en de fiets. Beide goederen liepen zware schade op.

MAN AANGEHOUDEN VOOR TELEFONISCHE BEDREIGING s-Hertogenbosch Maandagavond hebben leden van het Bossche Biketeam in een horecagelegenheid aan de Korte Putstraat in s-Hertogenbosch een 28-jarige inwoner uit België aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor de 56-jarige mede eigenaar van het bedrijf telefonisch te hebben bedreigd. De verdachte is aangehouden en ingesloten. De bedreiging ging vermoedelijk over een geldkwestie.

JONGETJE GEVALLEN MET FIETS Esch Maandagavond is een 5-jarig jongetje uit Esch op de Venakker in zijn woonplaats ongelukkig met zijn fietsje ten val gekomen. Het slachtoffertje is overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch waar hij in verband met een hersenschudding een nachtje moest blijven.

AUTOGORDELCONTROLE Boxtel Maandagmiddag zijn negen automobilisten bij een controle op de Mgr. Wilmerstraat in Boxtel bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

VERKEERSCONTROLE
Liempde Dinsdagmorgen zijn bij een verkeerscontrole op de Boxtelseweg in Liempde vijftien automobilisten bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. Twee van hen belden niet handsfree, één automobilist negeerde een rood verkeerslicht en twaalf automobilisten droegen geen autogordel.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN MISHANDELING
Boxtel Maandagmiddag omstreeks 13.00 uur is een 17-jarige jongen uit Liempde voor zijn school aan de Grote Beemd in Boxtel mishandeld door een onbekende jongen. Laatstgenoemde sprak het slachtoffer dreigend aan toen die zogenaamd teveel naar hem keek. Op een gegeven moment sloeg de dader het slachtoffer in zijn gezicht waar deze een aantal pijnlijke plekken aan over hield. De politie komt graag in contact met getuigen van dit voorval en meer specifiek met een onbekende man die tussenbeide is gekomen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
Uden De politie heeft dinsdagochtendvroeg op de Sacramentsweg in Uden twee 25-jarige fietsendieven aangehouden in hun woonplaats. De mannen liepen rond 04.30 uur op de weg met een fiets die op slot zat. Toen agenten de mannen vroegen naar de herkomst van de fiets kregen ze een onsamenhangend verhaal te horen. De mannen vertelden dat ze de fiets voor een vriend naar huis zouden brengen. Toen de agenten beide mannen een half uur later wederom zagen lopen met dezelfde fiets, verstopten zij zich onder een auto. Hierop zijn beide mannen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal, en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

BROMMERCONTRÔLE
Oss/Geffen Tijdens brommercontrôles op de Joannes Zwijsenlaan in Oss en de Heesterseweg in Geffen (gem. Maasdonk) heeft de politie maandag in de namiddag 4 bestuurders verbaliseerd voor het rijden op een opgevoerde brommer. Een bestuurder kreeg een proces verbaal omdat hij op een brommer reed terwijl hij nog geen 16 jaar oud was.

BRAND IN HORECAGELEGENHEID
Cuijk Vanochtend vroeg heeft een uitslaande brand behoorlijke schade toegebracht aan een horecagelegenheid aan de Raamweg in Cuijk. Er was hevige rookontwikkeling en de vlammen kwamen hoog boven het dak uit. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur binnen zeer korte tijd onder controle.
De brand is ontstaan in het speeltoestel voor de gelegenheid en vervolgens overgeslagen naar de horecagelegenheid. Het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken. De politie onderzoekt de zaak.

SNELHEIDSCONTROLE
Oeffelt/Sambeek Tijdens snelheidscontroles op de Hapseweg in Oeffelt en de Grotestraat in Sambeek heeft de politie dinsdagochtend vier bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/uur terwijl 80 km/ uur is toegestaan.

AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING
Velp (NB) De politie heeft maandagmiddag een 22-jarige man uit Velp (NB) aangehouden op de Generaal de Bonsweg in zijn woonplaats. De man wordt ervan verdacht een vrouw te hebben bedreigd; hij zou haar iets aandoen wanneer zij haar aangifte tegen hem niet zou intrekken. De man is ingesloten.

AUTO OVER DE KOP OP A73
Cuijk Bij een aanrijding op de A73 in de richting van Venlo ter hoogte van Cuijk, is maandagmiddag een auto over de kop geslagen. De bestuurder van de auto, een 39-jarige man uit Venlo, verloor tijdens een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur en belandde in de vangrail. Hij is met nekklachten overgebracht naar het Maasziekenhuis in Boxmeer.