Internationale Vierdaagse Nijmegen


Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen

Persbericht 2004-18

Nijmegen, 20 juli 2004.

Ophalen startbewijzen probleemloos verlopen

Rode Kruis en Vierdaagse zetten samenwerking voort

Het Nederlandse Rode Kruis en Stichting de 4daagse zijn een vijfjarige samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Op de eerste dag van de 88ste Vierdaagse hebben beide organisaties een contract gesloten waarin de afspraken zijn neergelegd over de inzet van vrijwilligers en beroepskrachten ter ondersteuning van de medische zorg tijdens de jaarlijkse internationale vierdaagse afstandsmarsen.

Het Nederlandse Rode Kruis is al lang niet meer weg te denken bij de Nijmeegse Vierdaagse. De bijstand die medici, verpleegkundigen, EHBO-ers, blarenprikkers en anderen tijdens de Vierdaagse bieden, dateert al vanaf het prille begin van de Vierdaagse. Naarmate de Vierdaagse in de loop der jaren uitgroeide tot het grootste wandelevenement ter wereld, werd ook de inzet en medewerking van het Nederlandse Rode Kruis omvangrijker en professioneler.

Bleef die eerste jaren de hulp beperkt tot eenvoudige EHBO en blarenprikken, later bereikte de medische dienstverlening van het Rode Kruis een bijzonder hoog kwaliteitsniveau dat zeker heeft bijgedragen aan het succes van de Nijmeegse Vierdaagse.

Om een duurzame samenwerking te kunnen garanderen is nu voor de tweede maal tot een vijfjarige overeenkomst besloten. Het contract werd dinsdagmiddag namens Stichting de 4daagse ondertekend door voorzitter W.Th.J. Jansen en namens het Nederlandse Rode Kruis door haar adjunct-directeur, de heer ir. M. Hofstra.

Einde persbericht 2004-18