Digitale Gemeente Houten

Verkeersveiligheid doorslaggevend bij aanpassing fietspunaises

woensdag 21 juli 2004 - Bron: Gemeente Houten

Het college vindt de huidige verkeerssituatie voor fietsers op enkele locaties in Houten-Zuid onverantwoord en heeft daarom opdracht gegeven om de drie meest onveilige punaises zo snel mogelijk aan te passen. Daarnaast laat het college uitzoeken hoe voor de langere termijn het beste uitvoering kan worden gegeven aan de motie van de gemeenteraad van 22 juni jl. Het college handelt hiermee in de geest van de opvatting van de raad.

Uit onderzoek is gebleken dat de drie gevaarlijke punaises met eenvoudige maatregelen te verbeteren zijn. Alleen verwijderen van de punaises zonder een alternatieve snelheidsremmer terug te plaatsen vindt het college onverantwoord, omdat de verkeerssituatie daarvoor te onveilig is.
Het gaat om de punaises op de hoek Molenland-Regentenland, hoek Molenland-Binnentuin-Kasteeltuin en hoek Citroengras-Blauwgras. De kosten voor het aanpassen van de punaises bedragen 12.000,--.

Naast de aanpassingen op korte termijn beraadt het college zich op hoe ze de motie van de gemeenteraad het beste kan uitvoeren. In deze motie verzoekt de raad om heroverweging van alle fietspaden en het verwijderen van alle fietspunaises in Houten.
Het college zal hierover onder meer overleg voeren met de Fietsersbond. Daarnaast wordt na de zomer een evaluatie Duurzaam Veilig uitgevoerd, waarvan de resultaten meegenomen zullen worden. Als alle alternatieven en bijbehorende kosten bekend zijn, zal het college een definitief voorstel doen aan de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).