Gemeente Oosterhout

Arie Haasnoot verlaat gemeente

Arie Haasnoot is sinds 1988 werkzaam in het Westbrabantse. Eerst als gemeentesecretaris van Oud en Nieuw Gastel en sinds 2000 als secretaris/algemeen directeur van de gemeente Oosterhout.

"Ik heb het prima naar mijn zin in Oosterhout", aldus Haasnoot, Maar ik ken Bergen op Zoom als een mooie en plezierige gemeente en ik heb altijd gezegd: als daar een functie als gemeentesecretaris/algemeen directeur vacant komt, dan waag ik een kans". Die kans deed zich voor door het vervroegd uittreden van de gemeentesecretaris van Bergen op Zoom, Peter Thomassen.

Arie Haasnoot werd in 2000 aangesteld in de gemeente Oosterhout als waarnemend secretaris. Hij kreeg de speciale opdracht een plan van aanpak te ontwikkelen dat richting zou geven aan de zogenaamde herstart van de gemeentelijke organisatie. Na acceptatie van dit plan, Anders Oosterhout geheten, kreeg hij als gemeentesecretaris de opdracht de herstart binnen 3 jaar tot een goed einde te brengen. Het onlangs door Boer & Croon management Consultants uitgebrachte evaluatieverslag geeft aan dat de Herstart "Anders Oosterhout is geslaagd.

"Hoewel het me moeite kost om afscheid te nemen, kan ik tevreden terugblikken op mijn werkzaamheden in het Oosterhoutse", aldus Haasnoot. "De klus is geklaard en met succes"

Wethouder Gerbrands betreurt het vertrek van de algemeen directeur. "Het is jammer om zon goede algemeen directeur uit Oosterhout te zien vertrekken, maar hij laat een organisatie achter die klaar is voor de toekomst", aldus Gerbrands.

De snelheid van de procedure heeft Haasnoot enigszins overrompeld. Een tijdelijke onderbreking van zijn vakantie was noodzakelijk om de benoemingsprocedure in Bergen op Zoom te kunnen afronden.
---

Mutatiedatum 21/07/2004
11/08/2004