Ingezonden persbericht

FERDINAND KOOL AAN DE START VAN MARLBORO MASTERS OF FORMULA 3!

ROTTERDAM, 21 JULI 2004 - Na een geslaagde test op het circuit van Pembley (Engeland), heeft Team Alan Docking Racing (ADR) vandaag de Nederlander Ferdinand Kool benoemd tot haar rijder voor de komende Marlboro Masters of Formula 3. Met het verkrijgen van deze begeerde plek bij het vooraanstaande team uit de Engelse Formule 3 competitie, hoopt de 22-jarige Rotterdamse coureur in de voetsporen te treden van voormalig ADR-rijders en Marlboro Masters winnaars Gareth Rees (1994) en Kurt Mollekens (1996).

Het Engelse Formule 3 topteam, gevestigd naast het GP-circuit van Silverstone, staat wereldwijd bekend om haar prestaties in meerdere toonaangevende internationale autosportklassen. Niet alleen heeft Alan Docking Racing tot tweemaal toe de Marlboro Masters op haar naam geschreven, ook (ex-) Formule 1 coureurs als Mika Salo, Heinz-Harald Frentzen en meest recent Mark Webber vonden hun weg naar de top van de autosport via dit ervaren team.

Door onder wisselvallige weersomstandigheden continue competitieve rondetijden te noteren op het Britse circuit Pembley, gaf Ferdinand Kool de Australische teameigenaar vandaag geen moment twijfel om met hem aan de start te verschijnen van dit prestigieuze evenement op Nederlandse bodem. Al tijdens het evenement vorig jaar was Kool Docking reeds opgevallen, toen deze in zijn Formule Renault zowel het baanrecord als de pole position voor de race in het voorprogramma op zijn naam schreef.

Ferdinand Kool, momenteel actief in het Spaanse Formule 3 kampioenschap voor IGI TEC-AUTO, is uiteraard content met deze mogelijkheid om zich te meten met de absolute top binnen deze opstapklasse voor gevorderde jonge talenten. Ferdinand: "De kans die ik nu persoonlijk van Alan Docking zelf gekregen heb zal ik met beide handen aangrijpen. Voor een jonge autosporter bestaat er niets mooiers dan met een erkend topteam mee te kunnen dingen naar de belangrijkste prijs van het jaar. Dat deze wedstrijd zich zal afspelen op mijn favoriete circuit door de Noord-Hollandse duinen maakt het alleen nog maar mooier!"

Ook teameigenaar Alan Docking toonde zich tevreden na de verrichtingen van de jonge Nederlander
op de voet te hebben gevolgd: "Ferdinand heeft in zijn debuutoptreden voor ons team vandaag een fantastische job geleverd. Niet alleen zijn prestaties op de baan gaven ons redenen genoeg hem in te lijven. Ook Ferdinand's technische feedback en professionele instelling getuigden van hoogstaand niveau."

De veertiende editie van de Marlboro Masters of Formula 3 vindt plaats op het Circuit Park Zandvoort van vrijdag 06 tot en met zondag 08 augustus 2004.

Voor vragen of onduidelijkheden kan u u wenden tot ondergenoemde.

Met vriendelijke groet,
Insight F1 Motorsport Report

Jeroen Vermeeren
+31 6 21 54 15 64

Kralingse Kerklaan 682
3065 CC Rotterdam
tel +31 10 498 86 00
fax +31 10 412 49 12